Brugleuningroof: veel moeite voor weinig geld

FLEVOLAND
De provincie Flevoland heeft geen idee waarom dieven er vandoor zijn gegaan met de leuningen van nieuwe fietsbruggen over de Lage Vaart en de A6. Voor de wonderlijke ijzerdiefstal is veel moeite gedaan, terwijl de opbrengst laag is. Volgens een woordvoerder van de provincie vertegenwoordigt de totale buit nog geen duizend euro.

Vooral het stelen van de leuning van de brug over de Lage Vaart afgelopen weekend moet een hels karwei geweest zijn, want daar was het ijzer vastgelast. Bovendien moesten er zo'n 1700 bouten los om de leuning te kunnen stelen.
De ijzerdiefstal van de brug over de A6 vond plaats in de kerstvakantie.

De brug over de Lage Vaart is afgesloten en de provincie bekijkt hoe de schade het beste hersteld kan worden.

reacties (5)

 • Brian Morgan

   

  Met aluminium ......brengt meer op!!! LOL

  reageer
 • paula

   

  wat een gestoord zooitje hoop dat ze gepakt worden en een flinke gevangenis straf krijgen . het moet toch niet gekker worden.

  reageer
 • Meta

   

  Oud ijzer is veel minder waard dan het opnieuw vervaardigen en monteren van de brugleuningen. Arbeidskosten zijn immers veel hoger dan sec het materiaal.

  reageer
 • Nora

   

  Dan ben je toch niet goed bij je hoofd om dit te doen de burger betaald

  reageer
 • willem buiten

   

  Raar verhaal van deze provincie woordvoerder.Weet hij dan wat de dieven met dat materiaal gaan doen.Wat ik wel gelezen heb, is dat de reparatie tienduizenden! (70000) euro's gaat kosten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert