VBA naar rechter om ontslag directeur

ALMERE
De Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) is naar de rechter gestapt om het ontslag van directeur Joep Kramer mogelijk te maken. Volgens voorzitter Hans Marsé stevent de vereniging op een faillissement af, zolang de directeur in dienst blijft.

Het salaris van Kramer zou te hoog zijn om nog langer te kunnen betalen. Hij is de laatste betaalde kracht van de vereniging. Volgens Marsé kan de vereniging 2015 nog wel uitzingen met de uitbetaling aan Kramer, maar wordt het daarna financieel erg moeilijk. Volgens het bestuur is ruim een jaar lang geprobeerd om samen tot een oplossing te komen, maar is dat niet gelukt waardoor ze nu naar de rechter stapt. Een ontslagaanvraag bij het UWV is eerder niet gehonoreerd.

Wanneer de zaak voorkomt bij de rechter, is nog niet bekend. Joep Kramer wil geen reactie geven op de situatie om de rechtsgang niet te verstoren. Om kosten te besparen wil de vereniging ook verhuizen. In mei loopt het huurcontract af van het huidige pand aan de Randstad. Daarom is VBA op zoek naar een kleinere, goedkopere locatie.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert