Bibliotheek Lelystad snijdt in openingstijden

LELYSTAD
De FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad is vanaf volgende maand minder uren open. Het gaat om zes-en-half uur per week.

Volgens de bibliotheek is dat nodig nu de gemeente Lelystad de subsidie met 50.000 euro heeft gekort. Die korting komt bovenop de 240.000 euro die de bibliotheek de afgelopen drie jaar al moest inleveren.

Eerder kondigde de bibliotheek al aan dat er ook gesneden wordt in de collectie. Vanaf 3 februari gaan de deuren van het gebouw aan de Promesse later open, namelijk om 11.00 uur. En op dinsdag, woensdag en vrijdag gaat de bibliotheek ook een half uur eerder dicht.

reacties (6)

 • Henny

   

  Ten eerste gaat de bieb een uur later open en een half uur eerder dicht. Dus 1,5 uur per dag. Ten tweede heb ik er nog nooit 10 man personeel gezien. l

  reageer
 • harry

   

  laten we nog een zeil evenement gaan sponseren!

  reageer
 • Bezorgde burger

   

  Er vallen steeds meer faciliteiten in het winkelcentrum weg. Winkeliers luiden de noodklok niet voor niets. Straks is er niets meer om voor naar het centrum te gaan. Lelystad spookstad!

  reageer
 • kres

   

  half uurtje later open is geen enkel probleem. je bent vaak de enige bezoeker en er is wel 10 ma personeel. hadden ze uit zichzelf al moeten doen. dag heet ondernemerschap.

  reageer
 • Joop

   

  Tja, vrijwel alles is digitaal te vinden. De bibliotheek experimenteert wel met digitale bestanden, maar waarom zou ik naar de stad gaan als ik dat via mijn pc kan regelen? Ik ben er wel voor dat er fors gesneden wordt, zowel in collectie als in openinguren. Welke functie heeft een collectie met muziek cd's en pc games tegenwoordig nog?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lelystedeling

   

  Wat jammer dat er gesneden gaat worden in de collectie. Ik begrijp het wel dat dit komt omdat de geldkraan dicht wordt gedraaid. Ik kan het alleen niet begrijpen vd gemeente. Straks is hier niets meer in Lelystad ze maken het door bezuinigingen helemaal kapot.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert