Rechter buigt zich over parkeerboete van 60 euro

ALMERE
Een man die vorig jaar in Almere een parkeerboete van 60 euro kreeg, heeft de gemeente Almere voor de rechter gedaagd. De man heeft een parkeervergunning. Hij kreeg naar eigen zeggen de boete, omdat hij zijn vergunning niet achter zijn voorruit, maar achter zijn achterruit had geplakt.

Volgens een woordvoerder van de gemeente had de controleur op de bewuste dag helemaal geen vergunning in de auto gezien. Hoewel een vergunning officieel achter de voorruit moet, maakt Almere er geen probleem van als het ding ergens anders zit, aldus de woordvoerder.

Hoewel de partijen het er over eens zijn dat het eigenlijk om een klein bedrag gaat, mislukte de poging van de rechter om tot een schikking te komen. Het gaat om het principe, vinden de vergunninghouder en de gemeente. De rechter doet over zes weken uitspraak.


reacties (8)

 • In de rogge

   

  Deze mensen misbruiken gemeenschapgeld, wat kost een rechtszaak? Hier zou een rechter moeten zeggen, middelen en anders doe ik het. Wat een flauwekul, Almere vindt dat die vergunning ook ergens anders mag liggen dan ben je toch klaar?

  reageer
 • Hendrik...

   

  Dat is dan valsheid in geschrifte en dus strafbaar.

  reageer
 • jammer

   

  let op mensen er lopen nu ook controleurs die nog geen bevoegdheid hebben en een boete uitschrijven op een andere naam. je kan ze herkennen aan een zwarte jas zonder embleem. er loopt wel een echte controleur in de buurt maar die kan tuurlijk niet op 2 plaatsen gelijk een bon uitschrijven

  reageer
 • Kaassie

   

  dat denk ik ook, woord van een ambtenaar is meer "waard" dan van een burger. Gezien de kosten, hoop ik dat de gemeente er wel wat mee doet: duidelijker afspraken met de Boa's maken, elektronisch het nummerbord bekijken. Bij twijfel dan maar eens niet meteen schrijven.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Parkeervergunning achter een raam plakken? Dit is de eenentwintigste eeuw hoor!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hendrik..

   

  Gewoon 2 voorruiten in je auto zetten...... Ben je van het gezeur af.

  reageer
 • peter

   

  De gemeente zal wel winnen, dat bijna altijd zo.

  reageer
 • Ramon

   

  Ik heb ook een parkeervergunning voor stad en buiten, maar heb niks achter me raam, dit gaat toch gewoon op kenteken dacht ik.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert