Adviseur moet plan voor stadshart maken

LELYSTAD
Een onafhankelijke adviseur gaat het komende half jaar in Lelystad aan de slag om met alle belanghebbenden oplossingen zoekt voor de problemen in het stadshart.
Dat voorstel doet het college van b en w aan de gemeenteraad. De adviseur moet een plan van aanpak maken en aangeven hoe dat uitgevoerd moet worden.

Politiek, ondernemers en inwoners van Lelystad maken zich grote zorgen over het stadshart, dat door forse leegstand als onaantrekkelijk wordt ervaren. Het college komt na gesprekken met betrokken partijen tot de conclusie dat het stadshart compacter en groener moet worden.

Vorige week dienden zeven politieke partijen een eigen voorstel in om de problemen in het stadshart aan te pakken. Daarin werd voorgesteld dat VVD-wethouder Sparreboom de regie op zich zou nemen. Volgens Sparreboom is het om praktische redenen en vanuit het oogpunt van de belangen die de gemeente in het stadshart heeft beter dat een onafhankelijke partij het advies opstelt.

Sparreboom komt later met een reactie op het plan van de zeven partijen, maar stelt dat dit haar eigen voorstel niet in de wielen rijdt. College en partijen zijn het op veel punten eens.

reacties (13)

 • vogeltje

   

  Jij mag van mij de adviseur worden ik word hier helemaal enthousiast van

  reageer
 • Rutger

   

  Slopen en een nieuw centrum bouwen aan het Markermeer en dat integreren met Batavia Stad. Iedere cent die wordt geinvesteerd in upgraden van het huidige centrum is weggegooid geld.

  reageer
 • Tom

   

  Frits, jouw bijdrage is heel creatief en geïnspireerd. Dan komt echter de volgende stap: hoe realistisch is dit, kan het gerealiseerd worden? Kan de Gemeente dit afdwingen. Kan het betaald worden, en wie betaald het? Kortom, goed idee, lastig tot onmogelijk om uit te voeren helaas.

  reageer
 • Rob

   

  Voor de rest een prima plan!

  reageer
 • Rob

   

  Agoradek is toch al gesloopt?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Neeltje

   

  Prima plan Frits. Adviseur worden?

  reageer
 • Maartje

   

  wat een goede ideeen. Ik hoop dat je bij de plannen wordt betrokken

  reageer
 • Dirk

   

  Er lopen al diverse adviseurs op dit dossier, al jaren. Die worden vervangen en op prestatie afgerekend naar wij als burgers mogen aannemen? En de adviseur komt uit de eigen stad?

  reageer
 • lelystedeling

   

  Weer zo'n DURE zzp-adviseur inhuren. Kost zakken vol geld. Verdaasdonk kun je natuurlijk ook voor dit baantje vragen want hij grossiert in adviseurfuncties ( NLE,Batavialand, Floriade, etc.).

  reageer
 • frits

   

  Ach, als de gemeente de externe projectleiders die de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest zijn eerst maar eens wegstuurt, is er al een voordeel gehaald. Die duurbetaalde mensen hebben er namelijk niets van gebakken. Een fris iemand die het samen met de ondernemers en inwoners oppakt, dat lijkt me een grote plus.

  reageer
 • frits

   

  Zo moeilijk is het niet. Het stadshart moet compacter. Trek de Zuigerplasdreef weer door over het oude trace. Verwijder de Agorabaan, en leg een nieuwe weg tussen de Kustendreef en de Rigastraat aan. Dat is de noordelijke begrenzing van het nieuwe centrum. Sloop comform de oorspronkelijke plannen alsnog het Agoradek. Sloop het oude winkelcentrum de Waag. Verplaats de ingang van de Agora naar de Zuidkant. Verplaats de horeca van de Meent naar de omgeving Agorahof en noordkant Neringpassage. Verplaats de Dekamarkt naar de Stadhuisstraat, met ook een ingang aan de kant van de Zilverparkgarage (dan hebben alle hoeken van het stadshart een trekker). Verplaats de Deen naar het postkantoor. Bouw de winkels aan de Neringweg om tot appartementen. En vooral: denk aan gratis parkeren in de parkeergarages. De parkeerterreinen kunnen van een blauwe zone voorzien worden ten behoeve van winkelpubliek.

  reageer
 • Neeltje

   

  Wat weer een geld verspilling.

  reageer
 • KC

   

  Weer een dure adviseur waar niets uit komt. Laten de middenstanders en burgers de kar trekken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert