PvdA/GroenLinks: Asbest in NOP in kaart brengen

NOORDOOSTPOLDER
De PvdA/GroenLinks-fractie in Noordoostpolder wil dat het college de asbestproblematiek in de gemeente in kaart brengt. Voor de veiligheid van hulpdiensten moet bijvoorbeeld precies bekend zijn in welke panden in Noordoostpolder asbest verwerkt is. Ook moet er volgens PvdA/GroenLinks een plan van aanpak komen voor branden waarbij asbest vrij komt.

Aanleiding is de brand aan de Produktieweg in oktober vorig jaar. Het asbest dat hierbij op de openbare weg terechtkwam, werd snel door de gemeente opgeruimd. Maar binnen ligt nog altijd asbest, omdat de eigenaar nog niet weet wat hij met het pand wil doen.

PvdA/GroenLinks vindt bovendien dat de gemeente moet proberen om heel Noordoostpolder op den duur asbestvrij te maken.

reacties (1)

  • J.C. Moes.

     

    Heel 'popie' ook weer, zo tegen de provinciale verkiezingen. Hoop op ‘alle beetjes helpen.’ Zeker wanneer een partij zoals de PvdA, het water tot aan de kin staat.(electoraal gezien.) Ach waarom ook niet, het staat dezer dagen allang weer BOL van POLITIEK BEPPEN! Het asbestverhaal nu, is al zo oud sinds de uitvindingen en ondanks de schandalen m.b.t. de dodelijke gevolgen voor (ex/ overleden) medeweerkers, in ieder geval in de U.S.A, blijkbaar nog steeds in de laatste decennia gebruikt in de Nederlandse bouw. Een degelijk gekrakeel over 'in kaart brengen’ moet gewoon vervolging van verantwoordelijken (van opdrachtgevers tot uitvoerende ondernemers) tot gevolg hebben, anders is het alleen maar politiek populistisch geblaat en geldverspilling! J.C.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert