PVV wilde halal-maaltijden en hoofddoekjes in StemWijzer

FLEVOLAND
De stellingen die de PVV aan de Provinciale StemWijzer wilde toevoegen, gingen over het serveren van halal-maaltijden en het dragen van hoofddoekjes in het Provinciehuis. Dat blijkt uit een schriftelijke reactie van de commissie die de Statenverkiezingen in Flevoland gaat begeleiden.

Volgens de commissie wilde de PVV na het verstrijken van de deadline alsnog een stelling over de islam toevoegen. Om te voorkomen dat andere partijen dan ook met nieuwe stellingen zouden komen, is besloten dit niet toe te staan.

Die weigering en het afkeuren van de stellingen waren voor de PVV vervolgens reden om zich helemaal uit de provinciale StemWijzer terug te trekken, aldus de commissie Statenverkiezingen.

reacties (6)

 • Provinciegenoot

   

  De pvv laat wederom zien wat voor kinderachtig en amateuristisch partij ze zijn. Het lijken wel pubers. Eerst te laat je wensen indienen en dan de gebetenn hond uithangen. De andere partijen konden toch ook allemaal op hun spullen indienen?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee, dat is nu juist het probleem: het is selectief. Ik zou nog kunnen billijken dat een partij het standpunt huldigt dat wie op grond van zijn of haar geloof iets bijzonders wil dat maar zelf moet regelen, maar de bezwaren van de PVV zijn alleen op moslims gericht.

  reageer
 • ron

   

  helder ; in dat geval terecht besluit

  reageer
 • Anja

   

  Helemaal mee eens. Zo direct wil de PVV dat er geen moslims en mensen met een ander geloof, meer worden aan genomen bij de provincie

  reageer
 • Jordi

   

  Weer is het de PVV gelukt om het podium te halen. Wat een hoogmoed heerst er binnen de PVV. Ieder "normaal" denkend mens begrijpt wat een deadline in houd, maar bij de PVV begrijpen ze het niet. Om dit in de toekomst te voorkomen lijkt het mij raadzaam om de leden van de PVV naar een inburgeringscursus te sturen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Wil de PVV ook de vegetarische maaltijden afschaven en het dragen van keppeltjes, Hugenotenkruis, katholieke kruisjes, e.d. verbieden?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert