Ruim een derde Flevolanders voelt zich minder veilig

FLEVOLAND
Ruim een derde van de Flevolanders voelt zich minder veilig na de aanslag in Parijs. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag. Zo'n 60 procent van de Flevolanders voelt zich ongeveer even veilig als voor de gebeurtenissen in Frankrijk. Geen van de Flevolanders heeft het idee dat de veiligheid er op vooruit is gegaan.

Uit het onderzoek van EenVandaag blijkt verder dat de helft van de Flevolanders dit jaar een aanslag verwacht in Nederland, gepleegd door een radicale moslim.

Om dat te voorkomen zijn Flevolanders een groot voorstander van preventieve maatregelen. Daarin scoort Flevoland iets hoger dan het landelijk gemiddelde. Zo vindt 86 procent van de ondervraagden het goed om minder privacy te hebben, als daarmee terrorisme beter wordt bestreden. Landelijk ligt het percentage op 73 procent.

reacties (10)

 • ron

   

  ik behoor ook niet tot die 86 %. een ook na een evt. aanslag niet. "ik wordt bang als ik een capuchon zie " daar past geen Kalasjnikov in hoor

  reageer
 • Peter

   

  en ja hoor daar is ze weer.

  reageer
 • Bij sommige mensen kan de politie schijnbaar NOOIT iets goed doen. Ligt dat nu aan de politie of aan die mensen, ik ben bang, het laatste.

  reageer
 • Havenaar

   

  Probeert men nu mij en andere lezers warm te maken door zo een onderzoek om straks mijn privacy vrijwillig omdat dit zou moeten op te geven voor nieuwe wetgeving om onze huidige vrijheden te consolideren en te kunnen garanderen? Aantasting van privacy is aantasting van democratische waarden en normen ! Dat voelt onveilig !

  reageer
 • Suus

   

  Wat een onzin zeg in Almere gebeurt echt niets meer dan in andere steden en dorpen, overal heb je criminelen en mensen die niet sporen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sander

   

  Hoezo minder veilig? Als je in Almere woont, oké. Maar in de rest van Flevoland kan je -al zou je nog zo je best doen- niet tot nauwelijks overvallen worden. Laat staan vermoord worden of wat dan ook. Het is op Almere na een veilige provincie (ja, zelfs Lelystad doet het altijd best redelijk op de lijst met crimineelste gemeentes) Waar zou je bang voor moeten zijn dan?

  reageer
 • willeMstad

   

  Als iemand met capuchon omhoog de winkel binnenkomt ,dat geeft bij mij een onveilig gevoel.

  reageer
 • ikke

   

  Toch vraag ik me echt af aan wie ze dit vragen ??? ik voel me net zo veilig als altijd in Flevoland. GEWOON VEILIG net als in ieder andere stad. Dit soort berichten noem ik bangmakerij en opruiend. En het is geen radicale moslim maar iemand waarvan het verstand gezakt is tot in zijn ... en daarom uit naam van Allah dit soort dingen moet doen. Erg zielig toch. Een echt moslim die de islam goed naleeft is anti geweld.

  reageer
 • Barbara

   

  Alsof je met zo'n dom onderzoek ook maar iemand zou helpen. Vooral van de politie, de beschermers van de bevolking, kan je hulp verwachten maar niet heus..

  reageer
 • bergerac

   

  Door dit soort onderzoeken worden mensen bang gemaakt en de pers doet er vrolijk aan mee.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert