Katapultjongen moet van justitie werkstuk schrijven

ALMERE
De Almeerse jongen van 12 die een katapult bij zich had op school wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie. Hij moet in plaats daarvan een werkstuk schrijven over wat hij fout heeft gedaan. Dat zegt advocaat Pluijmakers die de jongen vertegenwoordigt.

De school was naar justitie gestapt toen de jongen een katapult had meegenomen die hij op een kermis had gewonnen. Hij heeft er niet mee geschoten maar liet het wapen alleen aan zijn vrienden zien.

Het OM wilde de jongen een HALT-straf opleggen. Maar die werd door hem en zijn ouders geweigerd. Ze gaan wel akkoord met het voorstel van het OM dat de scholier een werkstuk schrijft. Dat moet 3 A-viertjes bevatten en binnen drie weken klaar zijn.

reacties (7)

 • -Z-

   

  Eh pardon, maar snapt niemand hier dat die kermisexploitant strafbaarder is dan die jongen ? Redelijkerwijs mag eenieder, en zeker een jongen van 12, verwachten dat gewonnen kermisspullen legaal zijn. Dus die jongen heeft gewoon keurig gehandeld, en wilde natuurlijk ook trots zijn nieuwe gewonnen aanwinst aan vriendjes laten zien. Dus zowel reageerders als OM slaan hier de plank echt belachelijk volkomen mis. Die jongen mag helemaal niet gestraft worden !

  reageer
 • .\/\/.

   

  Breng mij het wetenschappelijk bewijst dat strenger straffen een afschrikwekkend effect heeft en ik zal het met je eens zijn. Eerder niet. Is er in landen waar strenger wordt gestraft minder criminaliteit? En vergeet niet: de strafmaat mag niet de uitdrukking zijn van jouw persoonlijke verontwaardiging, maar een functioneel proces.

  reageer
 • onbegrip

   

  lees verder op omroep Flevoland jongen steekt heel gebouw in de fik tonnen schade en die krijgt 80uur werkstraf wat een belachelijk land en inbrekers staan na twee weken weer op straat

  reageer
 • Havenaar

   

  Als dit maar geen boomer-rang effect zal hebben. ;-)

  reageer
 • Floris

   

  Wel 3 A-viertjes... zozo

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • erik

   

  dit is echt diep en diep triest...

  reageer
 • kansloos

   

  dit is echt zo kansloos dat het ministerie het niet gelijk ontvankelijk verklaarde zonde van de tijd en wat een prutsschool

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert