Almeerse kapster vecht in Irak tegen IS

ALMERE
De 25-jarige Shilan Hamid uit Almere vecht in Irak tegen IS. Ze is Koerdische en besloot haar volk in de strijd tegen IS te steunen. Ze vecht mee met de Peshmerga's, militaire strijders in het noorden van Irak. Burgemeester Jorritsma van Almere is er niet van op de hoogte dat de Almeerse kapster zich in Irak in de strijd heeft gemengd.

In de uitzending van Eva Jinek gaf de Almeerse woensdagavond een interview. Ook waren er beelden te zien dat ze leerde schieten. Shilan vertelde verder dat haar grootste angst is om in handen te vallen van de Islamitische Staat en dat zij dan onvoldoende tijd heeft om zichzelf te doden. "Dat wil je echt niet, het zijn beesten", volgens de Almeerse.

Familieleden van de Almeerse kapster keken tijdens de tv uitzending mee met de beelden uit Irak. Geëmotioneerd lieten zij weten achter het besluit te staan van Shilan.

reacties (33)

 • .\/\/.

   

  Ja, maar ergens wringt dat toch. Je mag als individu vrijwillig dienst nemen in het Nederlandse leger, en dan ingezet worden om Koerdische troepen te trainen. Maar vrijwillig met die Koerden meevechten mag dan weer niet. Wie er in de huidige situatie de good guys and de bad guys zijn is duidelijk, maar die situatie kan over 5 of 10 jaar precies andersom zijn. In de jaren 80 steunden de VS de Taliban in Afghanistan in hun strijd tegen de Russen. 20 jaar later zijn diezelfde Taliban de aartsvijand. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat de situatie van vandaag aan de cynische wetten van de Realpolitik zal ontsnappen.

  reageer
 • David

   

  Die plannen waren al bekend gemaakt door Al Abadi en Barzani (centrale en KRG regering in Irak). Dat betekent niet dat een Nederlands burger vrijwillig mee mag doen met een leger. Getrainde soldaten gaan op strategisch niveau meehelpen.

  reageer
 • Barbara

   

  Eerst leren lezen @arie dan commentaar leveren.

  reageer
 • arie

   

  Je doelt op de minderwaardige honden die erop uit zijn om zoveel mogelijk mensen te onderdrukken? Walgelijk dat je dat durft te vergelijken met een heel dappere dame die haar mensen wil helpen tegen deze godsdienstwaanzinnigen.

  reageer
 • Nico

   

  Snap werkelijk niet dat zij gestraft zou moeten worden voor een strijd tegen dezelfde lieden die Parijs (F) en Vervier (B) onveilig maakten. Sterker nog; onze vrijheid bedreigen. Hoe naïef kan je zijn?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • tja

   

  als alle landen gezamenlijk isis zouden aanpakken lucht en grond zouden dit soort moedige wanhoops daden niet hoeven respect als je zo ver wilt gaan voor je eigen volk diepe respect vroeger werden verzetsstrijders geroemd hier heeft altijd wel iemand wat te klagen maar iets doen ho maar

  reageer
 • MKM

   

  Ik maak op uit uw reactie aan T. Aal dat u vindt voldoende duidelijk te zijn in uw eerdere reactie. Ook ik kan uw eerdere reactie niet geheel volgen en dat heeft volgens mij niet te maken met dat ik het begrijpend lezen niet beheers. Net als T. Aal zou ik ook graag een wat duidelijker formulering zien.

  reageer
 • Roland

   

  Geef haar een lintje bij terugkomst!

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Het individuele ontgaan van bedoelingen, verduidelijkt door tekst in vrij algemeen Nederlands, geachte 'T Aal' kan mij (ook) in dit geval niet aansporen of aansporen om nog duidelijker proberen te zijn dan ik al was! Maar geen zorg, houdt moed! Ik had ooit een vriend op school, ene ‘B. Lezen’ (we noemden hem toch maar gewoon Bert) die voor begrijpend lezen vaak geen voldoende kon behalen, al deed hij nog zo zijn best. Toch is alles nog goed met hem gekomen, hij redt zich uitstekend in de huidige maatschappij! Ook vriendelijke groet; J.C.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nou, behalve dan dat ik dame Hennis vanochtend hoorde vertellen dat Nederland Koerdische strijders gaat trainen.

  reageer
 • frits

   

  die burgemeester hier is wel vaker niet op de hoogte of doet als of . en kijkt vaak alles weg en doet vaak zaken af als incidentjes in almere , en idd ze hoeft ook niet alles te weten toch

  reageer
 • David

   

  Bij eventuele terugkomst gelijk berechten, het is volgens de Nederlandse en Europese recht ilegaal om voor een ander leger te vechten. De wet geldt voor een ieder.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ondanks dat het moedig is enzovoorts is dit toch wat je 'vreemde krijgsdienst' zou kunnen noemen. Ik denk dat er een politieke discussie gevoerd moet worden over vreemde krijgsdienst door burgers van ons land.

  reageer
 • Barbara

   

  Een vrouw met een hoog kippenvel gehalte, lees ik hier... En hoe zit het met de jongemannen die vertrekken om de wapens op te pakken?

  reageer
 • Henk

   

  Super gaaf! Echter wie begeleid haar bij terugkomst? Wie zorgt ervoor dat ze "mentaal" fit is en blijft. Gouden loekie reclame zie ik ineens voor me. Ze geeft zelf al aan dat ze nachtmerries heeft... Even serieus, angst of jij jezelf snel genoeg van het leven kan beroven voordat je in de handen van IS valt. Succes

  reageer
 • Martin

   

  Precies. Ik zie geen verschil met jihadstrijders. Ze vechten allemaal voor hun eigen idealen, alleen bevalt het ene ideaal ons momenteel beter dan het andere.

  reageer
 • Nico

   

  In Nederland vind je niemand die bereid is te vechten voor zijn buurman. Er is ook kennelijk niets meer om voor te vechten. Vrijheid en veiligheid is gratuit; dat is er toch altijd? Of niet soms?

  reageer
 • .\/\/.

   

  De bondgenoten van vandaag zijn de vijanden van morgen.

  reageer
 • wow

   

  wow ze kijken bij Omroep Flevoland ook baar de tv. als jullie als eerste waren gekomen met dit nieuws waren jullie helden nu alleen maar meelopers

  reageer
 • ron

   

  ik heb niet alles gelezen en gezien maar leg eens uit: wat hebben haar ouders fout gedaan? Ik begrijp n.a.v. diverse reageerders dat zij willen dat Nederland heel veel grondtroepen gaat inzetten ? en dan dus vele honderden medelandgenoten ook de dood in jaagt ?

  reageer
 • T. Aal

   

  Geachte J.C. Moes, kunt u misschien uw punt(en) iets duidelijker formuleren? Op deze manier ontgaat uw gedachtegang mij volledig. Mvrgr, T. Aal

  reageer
 • W. Arrig

   

  OF schrijft: "Burgemeester Jorritsma van Almere is er niet van op de hoogte dat de Almeerse kapster zich in Irak in de strijd heeft gemengd". Had betrokkene dan eerst langs Jorritsma moeten gaan? Of langs een loket op het stadhuis? Wat is de toegevoegde waarde van deze OF-opmerking?

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Absoluut een heldin ! Maar ik vrees 't ergste voor haar...

  reageer
 • hulde!!!!

   

  niks meer dan 100000x respect iemand die echt wat doet.... rutte wacht liever af

  reageer
 • dennis

   

  Respect! Maar het zou niet moeten hoeven.

  reageer
 • KC

   

  Klasse!

  reageer
 • Jessica

   

  Okee. Even een spiegel. Deze jonge vrouw die kiest voor de oorlog is een topper, knap, moedig, voorbeeld. Kunnen we bij benadering begrijpen dat er op zo'n manier gekeken wordt naar jonge mensen die voor de andere kant kiezen? Ik kies voor géén strijders, vechters, oorlog.

  reageer
 • Cees

   

  Weggerend voor problemen in hun thuis land??? als er dorpen uitgeroeid worden met gifgas en je leven loopt gevaar door het moorddadige regime van Saddam Hoessein dan ren je weg voor problemen!!?? Man leer eens geschiedenis voor dat je wat roept.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Als men deze 'praten maar niets doen' regering zou geloven, die vanavond wederom een ‘ALLES ALLANG IN KANNEN EN KRUIKENSHOW’ weggeeft, ten behoeven van het burgertje overtuigen en voor dom houden, dat dit ons land een zuivere democratie zou zijn; Dan mogen we geloven, mag wel (en ik was ook in die veronderstelling) is er een wet in de maak of in aanscherping (die geldt dan op een zeker moment ook voor haar) een wet, die een juridisch optreden tegen het in vreemde krijgsdienst treden, mogelijk maakt. Zelfs met terugwerkende kracht, aldus de MP Rutte. Deze jongedame, straks zeker weer getraumatiseerd terugkomen en, in navolging van alle ellende die ze haar ouders en familie al aandoet (bezorgd zijn over haar en haar leven/welzijn, logisch.) tevens onze samenleving met nog meer van dit soort trauma’s en eventueel gevolg(en) opzadelen? Ook al is het tegen die gestoorde maniakken van de IS, GEEN RESPECT voor haar deelname in deze brede regionale, nimmer lang achtereen gestaakte, strijd. J.C.

  reageer
 • Sjors

   

  Geweldige vrouw, met een hoog kippenvel gehalte. Zij maakt goed wat haar ouders fout hebben gedaan en komt op voor haar volk in plaats ze de rug toe te keren. Meisje met karakter is dit. Voorbeeld voor al die zwakke mensen die hun land, familie de rug toe hebben gekeerd en wegrenden voor de problemen in het thuisland.

  reageer
 • boer

   

  wat een topper!!

  reageer
 • Wow

   

  Wow wat onwijs knap en moedig van haar!

  reageer
 • Almere

   

  wat een vrouw! Hier heb ik echt respect voor..!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert