Virus speelt hoofdrol in serieus spel

LELYSTAD
In het provinciehuis in Lelystad wordt donderdagmiddag een serieus spel gespeeld. Het spel is ontwikkeld om de aanpak van een virusuitbraak te simuleren.

In de gespeelde situatie is zogenaamd een virus uitgebroken in de Oostvaardersplassen. Twee groepen spelen tegen elkaar. In het ene team zitten dierenartsen; de andere groep bestaat uit huisartsen.

Het spel is opgezet op verzoek van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD). Dit na de ervaringen met de q-koorts.reacties (3)

 • J.

   

  Dit is werk, erg nuttig werk ook nog. Door nu alvast na te spelen hoe je in een dergelijke situatie handelt kom je aan de weet op welke punten het mis kan gaan. Zo kun je beter handelen als er echt iets gebeurt, omdat je al weet waar de zwakke punten zitten en hoe je de kans kleiner kunt maken dat de boel uit de hand loopt. Serious Gaming is sowieso een goed manier om dingen te leren zonder dat er risico gelopen wordt. Artsen/chirurgen e.d. leren op deze manier ook hoe ze bijv. moeten opereren zonder dat er een echte patiënt risico loopt.

  reageer
 • MKM

   

  Volgens mij zijn ze aan het werk...

  reageer
 • klaas

   

  ga eens aan het werk van onze belasting centen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert