Oud-medewerkers betreuren einde RTV Almere

ALMERE
De oud medewerkers van de lokale omroep RTV-Almere betreuren het einde van de omroep. RTV-Almere maakte woensdag bekend geen doorstart meer te maken en een schuld van meer dan 40.000 euro achter te laten.

De omroep begon in 1981 als lokale TV zender onder de naam Almere TV. Ervaring was vooral opgedaan door etherpiraten in Amsterdam. Eind jaren 90 kwam er een radiostation bij. Daarbij veranderde de naam eerst in RTV Almere. Toen in Studio Almere en vervolgens Stadsomroep Almere.

Oud-medewerker Theo Faber herinnert zich vooral de inzet van de vrijwilligers. Faber werkte begin jaren 90 als cameraman en editor voor RTV-Almere. Volgens Faber staken de programmamakers al hun tijd, energie en eigen geld in de uitzendingen. Hij denkt dat jongeren van nu zich meer zo willen binden aan een organisatie.

Oud-vrijwilliger Leon Kokhuis denkt dat Almere de lokale omroep gaat missen. Kokhuis vindt dat een stad van bijna 200.000 inwoners niet zonder goede lokale omroep kan. Hij ziet RTV-Almere als belangrijk onderdeel van de geschiedschrijving van de jonge stad.

Inmiddels zijn er twee nieuwe initiatieven voor een lokale omroep in Almere.

reacties (2)

 • Havenaar

   

  Ja, doe mij de ouderwetse piraat maar terug. Dat komt de creativiteit en de kunst van het radio maken veel meer ten goede. Nu toch alles zo een beetje via kabel en glasvezel gaat wordt het tijd dat de overheden een stuk band voor de doe het zelfers vrij gaan geven te beginnen op de KW of MW. Welke omroepen stoor je daar nou nog mee? Er zit geen buiten de 1602khz geen fuck anders meer op. Tegenwoordig zijn we allemaal veroordeeld tot kabel of livestream.

  reageer
 • frits

   

  en de derde gaat er ook aan komen radio almere niet beter wel vrijer in de ether , gewoon weer een ouderwetse radio piraat , wij hebben geen subisidie nodig we regelen alles zelf dan zijn w aan niemad iets verplicht

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert