200 scholieren fietsen tegen kanker

FLEVOLAND
Er doen dit jaar vijf scholen mee aan 'Flevoland Fiets tegen kanker'. Tweehonderd leerlingen beklimmen op 31 mei de Alpe d'Huez in Frankrijk. Zij worden gesponsord en het geld gaat naar KWF.

Op 4 juni beklimmen duizenden Nederlanders de berg, op deze dag ondersteunen de scholieren de actie door allerlei taken op zich te nemen, van winkelbediende en het schoonmaken van toiletten tot het neerzetten van dranghekken.

Het project 'Flevoland Fietst tegen kanker' is vier jaar geleden opgezet door de school De Steiger in Lelystad. Dit jaar sluiten zich daar vier andere scholen uit heel Flevoland bij aan. Het gaat om het Aurum College uit Lelystad, ROC Friesepoort Emmeloord, I.S.G Arcus uit Lelystad en MBO College Lelystad.

reacties (1)

  • Herman..

     

    Misschien dat ze op meer scholen aandacht aan kanker kunnen geven. Als ik rond 15:00 langs de Arcus fiets, dan komt daar een hele grote groep scholieren uit school die naar huis gaan. De scheldwoorden met "kanker" er in, vliegen dan rijkelijk door de lucht. Ze weten niet wat ze zeggen......

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert