Gemeente geeft emmertjes strooizout weg

ALMERE
Inwoners van Almere kunnen tot en met zaterdag een gratis emmertje strooizout van de gemeente krijgen. De emmers worden uitgegeven op de markt. Donderdag gebeurde dat in Almere-Buiten, vrijdag in Haven en zaterdag kunnen bezoekers van de markt in Stad een emmer meekrijgen.

De emmers worden uitgedeeld, omdat de gemeente zelf niet overal zegt te kunnen strooien. Stelregel is dat iedereen vanuit zijn woning binnen maximaal 350 meter op een gestrooide weg moet kunnen komen. Voor het sneeuw- of ijsvrij maken van de tussenliggende ruimte zijn inwoners zelf verantwoordelijk.

De emmers kunnen vrijdag en zaterdag tussen 10:00 uur 14:00 uur worden afgehaald. De bon is te vinden op de site van de gemeente.


reacties (10)

 • Rayonhoofd

   

  Komt er winter dan? Nog niets van te merken.

  reageer
 • Tsja

   

  In Lelystad krijg je niets.

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Ik overdrijf absoluut niet in deze.Ik heb altijd gereageerd via webregio almere toen ik daar nog woonde.Overigens is het zo dat iemand in 8 jaar tijd misschien 3 a 4 echte winters meemaakt.De problemen van "telkens 1 seizoen"kloppen dus aardig.Daarnaast was ik echt niet de enigste die zich zorgen maakte zeker als ik alle reacties las van andere inwoners.

  reageer
 • ron

   

  Overdrijven is een kunst en de gemeente ergens van betichten is ook een kunst: de feiten: - de problemen die je benoemd was telkens slechts 1 seizoen. - dat zouttekort was een landelijk probleem en niet de schuld van Almere - dat de aannemer failliet ging kan je de gemeente ook niet aanwrijven - overigens is de aannemer (deels) failliet gegaan omdat hij werk had aangenomen maar het niet glad was en dus nauwelijks geld kreeg voor zijn investering. - daarnaast is hij dwarsgezeten door een andere opdrachtgever die een heel flauw juridisch spel speelde. ook dat heeft hem veel geld gekost

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  @Willem ex-Almere Binnen: Je hebt dan zeker al heel wat barre winters meegemaakt daar in Zeewolde? 't Is dat de boeren af en toe zelf een sneeuwschuiver voor hun trekker monteren, anders kon je er niet eens komen vanuit Almere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • willem ex buiten

   

  Ik moet eigenlijk een beetje lachen om dit gratis emmertje strooizout.Ik heb 8 jaar in Almere gewoond en het was op het gebied van gladheidsbestrijding absoluut een asociale gemeente.Met veel tam tam werd er jaarlijks melding gemaakt dat de gemeente helemaal klaar was voor de komende winter.Er waren gladheidsmanagers en palen waar ze konden zien of het ging vriezen.Echter als het winter was bleek het in het "echie" iets anders te gaan dan wat eerst werd beweerd.In vele gevallen was er totaal geen strooizout aanwezig en werd er helemaal niet gestooid.Zelfs kwamen er berichten dat de aannemer failliet was.De werkelijkheid was dat ieder jaar alles spiegelglad was en je als je niet uitkeek zelfs je nek kon breken bij de apotheker of huisarts.Nu ben ik verhuisd naar de gemeente Zeewolde en hier verdiend het strooibeleid veel respect.Geen onzin vooraf in de media, hier wordt gewoon gestrooid en hebben we ook op dit gebied beiden een iets veiliger gevoel.

  reageer
 • Kaassie

   

  Staat al vanaf 13-1 op de Site van de Gemeente gewoon elke dag die site bezoeken, dan ben je net op tijd. Misscien kun je dan nog wel een vrije dag bij je baas regelen

  reageer
 • tja..

   

  en die "gratis" emmertjes zijn gewoon met belastinggeld betaald door de belastingbetaler dus zo gratis zijn ze niet...

  reageer
 • Havenaar

   

  En zo zullen er steeds meer publieke taken uit handen worden gegeven aan de burger die daar wel belasting voor betaald. Straks krijg je er nog een bezem bij en een prikstok omdat men er niet bij kan komen. M.a.w. het is kostenbesparend.

  reageer
 • rietje

   

  lekker op tijd weer deze reclame de donderdag is al voorbij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert