Ruim 100 grote illegale fuiken in het IJsselmeer

FLEVOLAND
Deze week zijn in het IJsselmeer 110 grote illegale fuiken aangetroffen. Dat gebeurde onder meer in de buurt van Urk en Lelystad. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zal tegen vier visserijbedrijven proces verbaal worden opgemaakt.

De fuiken werden ontdekt tijdens een speciale controle. Gekeken werd of vissers zich houden aan de strengere regels die zijn ingesteld om de visstand te beschermen. De regels gaan vooral over het soort netten dat de vissers gebruiken en de periodes waarin die zijn toegestaan.

Volgens de NVWA wordt in samenwerking met het Openbaar Ministerie nog verder onderzoek gedaan. Ook wordt melding gemaakt bij het ministerie van Economische zaken, dat de visserijvergunningen voor het IJsselmeer verleent.

reacties (8)

 • henkie

   

  Tuurlijk is het bekend dat het wat te gek gaat, maar door het zo allemaal af te handelen... Dit verbod is gewoon niet op de juiste manier voor gelegd. vanaf 1 januari was er sprake van dat dit verbod er zou komen, het was 1 januari, niemand had er verder meer wat over gehoord, dus de fuiken bleven staan. Plosteling kregen ze het bericht dat de fuiken uit het water moesten. En dit was middenin de storm die dagenlang duurde. Toen de storm voorbij was hebben ze de boel gecontroleerd en hebben ze zonder de vissers te benaderen meteen deze sancties voorgelegd (proces verbaal etc) het verhaal om dit soort artikelen heen, weten 99% van de lezers niet.

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  U neemt het op voor mensen en dat is uw goed recht. Maar bedenk dat de huidige manier van visserij op het IJsselmeer niet verder kan. Er moet iets drastisch veranderen. Het is een rotte industrie. Dat daar een aantal mensen hard moeten werken voor een boterham, is geen reden om dit soort misdaden over onze kant te laten gaan. Goed weekend gewenst.

  reageer
 • henkie

   

  uit connecties weet ik dat de visserijbedrijven geen rooie cent subsidie krijgen, alles wordt verdient door het harde werken, en dat gaat niet over begragen van 100duizenden euros. je kan zo lezen dat je hier te maken hebt met mensen die geen verstand van dit soort zaken hebben. Laten we dit onderwerp eens anders voorstellen: Wat zou u doen als uw loonstrookje met 60% wordt verlaagd? wat zou u doen? het is dat het een kleine sector is maar anders had heel nederland gestaakt

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  Totale visverbod voor het ketelmeer en ijsselmeer!

  reageer
 • leo

   

  Inderdaad en altijd maar piepen dat er weinig vis is en er weinig te verdienen valt... ja nu snap ik het ja dus bij deze subsidies afschaffen voor deze bedrijven

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ben 't zat

   

  Misschien nog een keer beter de tekst lezen Joop, er staat toch echt "visserijbedrijven" Waaruit je op kan maken dat ze het voor hun beroep doen. Ik zeg gewoon dat ze de vergunningen in moeten trekken van deze bedrijven die willens en wetens de regels overtreden voor financieel gewin.

  reageer
 • Joop

   

  Hoe weet jij dat het beroeps vissers zijn die dit hebben gedaan.

  reageer
 • Laaiend

   

  Milieudelicten gepleegd door een beroepsgroep die altijd probeert het bedrijfsrisico vergoed te krijgen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert