Stadsnomaden vinden nieuwe standplaats

ALMERE
De vier zogeheten stadsnomaden op bedrijventerrein de Vaart in Almere hebben een nieuwe standplaats gevonden. Ze hebben hun caravans 50 meter verplaatst.

De stadsnomaden werden donderdagavond door de politie verwijderd van een verlaten parkeerterrein van Mitsubishi op bedrijventerrein de Vaart. Ze hebben hun caravans nu naar de openbare weg geduwd.

De rechter bepaalde vorige week dat de jongeren van het bedrijventrrein weg moeten. De gemeente Almere had de zaak aangespannen nadat ze de situatie een half jaar lang had gedoogd. De stadsnomaden zeggen in een caravan op straat te wonen omdat er in Almere geen betaalbare huurwoningen te vinden zijn.

reacties (16)

 • .\/\/.

   

  Ja, vrijheid blijheid natuurlijk. Laat die jongelui toch lekker doen wat ze zelf willen, nietwaar? En laten al die burgermannetjes met hun hypotheekje, hun opel astra en hun betegelde tuintje met een pompoen op een oude tuinstoel maar kletsen. Dat ben ik geheel met je eens. Maar....ik denk dat het geen goede zaak is als dit lang duurt. 3 nomaden is niet erg, maar als het verschijnsel een grotere omvang aanneemt zijn er problemen met de hygiëne en de openbare orde te verwachten. En dan moet de overheid (in dit geval de gemeente) wel ingrijpen.

  reageer
 • swab-d

   

  respect voor onze straat soldaten ,,,,,,,,,,,,, keep calm and kraak een nieuw pandje ............vind het trouwens schitterend zo caravan, als je de voordeur open klapt hebbie heel holland als achtertuin haha

  reageer
 • Wil

   

  Wat zitten de meeste mensen nou te zeuren? Hebben jullie last van deze jongens? Natuurlijk niet! Die gasten proberen het hoofd boven water te houden. Misschien kun je ze helpen in plaats van ze af te vallen...

  reageer
 • stef

   

  Mooi stukje tekst dat niks meer duidelijk maakt behalve dat je je niet goed voelt in de huidige samenleving, maar vertel, waarom werk je niet? als jij net als jou vriendin werkt dan kan je een huis kopen of huren. dan hoef je niet in een caravan te slapen op een tochtig stukje Almere. jullie deden bij de PIA niemand iets kwaad dus snap niet wat het probleem was (in jou verdediging ) maar ik lees nu ook geen verhalen dat jullie erg pro actief zijn.... nu.. ik ben geen rijke, ik werk kei hard en mijn vriendin ook, ik vang geen geld van de overheid en betaal me scheel aan allemaal belastingen, ik heb een woning, een auto en een lekker leven... Dus misschien moet je dat een proberen op al jou problemen op iets af te schuiven zoals de rijken en de Oost Europeanen (die werk doen dat geen Nederlander wil dien)

  reageer
 • Hendrik..

   

  Als je wil werken op de Grote Vaart bij een bedrijf aldaar, kan je altijd vragen of je op het parkeerterrein van je werkgever mag staan. Dicht bij je werk, nooit te laat, geen reiskosten vergoeding voor de werkgever, en als het moet gratis beveiliging. Ik zou zeggen een win win situatie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Donnie

   

  Die stadsnomaden komen op mij over als nogal werkschuw.ik kan me voorstellen dat je dan ook moeite hebt met het vinden van een woning.....

  reageer
 • Ik

   

  Ik moet zeggen jullie reacties zijn prijsloos. Gewoon ronduit jammer en geen inlevings vermogen. Denken jullie dat dit een keuze is uit vrije wil? Heeft een van jullie enig idee wat er heeft moeten gebeuren voor mij een gezonde Hollandse jongen om verdomme in een caravan te eindigen!? Het is nou niet echt dat ik lui ben en al helemaal niet dat ik niet wil werken. Jullie moeten eens goed kijken in welk land jullie leven! Het land van de rijken. Waarin iedereen met genoeg poen alles heeft en de onderlaag van de maatschappij de mensen die hun handen vuil maken voor dit land er langzaam wordt uitgeroeid weggejaagd geen tijd voor ze maar met jongere versies, laten we werkkracht gaan importeren. Verspilling van belasting geld is het zeker als ze 4 jongeren die niemand iets doen komen opjagen en hun laatste dak boven hun hoofd wil slopen zodat wij net als menig ander tussen de kotsende junks in het LDH mogen gaan liggen. Moet ik dat ook maar gaan doen met mijn zeer zeker werkende vriendin. Het is zo jammer als iemand van al jullie haat spuwende mensen ons eens opzocht en een fatsoenlijk woord zou wisselen en vragen zou stellen in plaats van dit klakkeloos gezaai van hekel aan gewoon je mede mens. Nogmaals voor die geen die ons lui noemt, we hebben een bed vrij kom maar helpen met dit leef het maar eens!

  reageer
 • Jay

   

  Lekker je kont tegen de krib gooien en buiten de maatschappij blijven. Maar wel het geld opsnoepen dat diezelfde maatschappij moet ophoesten voor deze lieden. Een huurhuis krijgen is niet makkelijk, dat weet ik. Maar dat je daar je leven lang niet in slaagt wil er bij mij echt niet in. Dan zit er gewoon een stukje luiheid en onwil bij.

  reageer
 • ikke

   

  Er is toch een woonwagenkamp in Almere, waarom proberen ze niet of daar bij mogen staan.

  reageer
 • korthals

   

  al die leegstaande kantoren ombouwen als groepswoningen. leveren ze geld op en heb je dit soort problemen niet meer

  reageer
 • A.

   

  Daar sluit ik me bij aan!!

  reageer
 • almere

   

  maar wel een smartphone zie ik... valt dus wel mee lijkt me..

  reageer
 • Eveline

   

  Sorry maar dit is gewoon ronduit asociaal! Ge werken voor je geld en als je dan nog geen vrije sector kan betalen dan ga je met zn elkaar in een woning zitten! Dit kost ons als belasting betalers onwijs veel geld.

  reageer
 • belachelijk

   

  dan ga je naar een andere gemeente als het in almere niet lukt zo kansloos dit in een caravan gaan zitten mokken dat er zo weinig huizen zijn als ik op internet kijk staan er huizen zat te huur voor onder de 600in flevoland redelijk kansloos die gasten

  reageer
 • willeMstad

   

  Ik mag toch hopen, dat ze geen uitkering ontvangen op deze officieuze woonadressen en dat ze voor de vorige vervuiling omgeving voor de kosten opdraaien ? Zet hen af bij brood-bed-douche dorp Ter Apel ,dan beseffen ze dat ze zich moeten schamen om (als NL-er met vele kansen) zo hun leven verslonzen.

  reageer
 • erik

   

  die situatie heb ik ook in gezeten.politie kan ze wel weg laten slepen ,maar daar los je niks mee op je verplaatst het probleem maar enkel.ik heb later een bordje te koop aan de caravan gehangen,en geen gemeente en politie die de caravan weg sleept.doen ze dat wel? voor latenkomen ,en je zult zien in wat voor krom land wij leven,mensen suc6 in jullie caravans,en door gaan met jullie acties

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert