Drie alternatieven voor gestolen leuningen fietsbruggen

ALMERE
Er worden drie alternatieven onderzocht voor nieuwe leuningen voor de fietsbruggen over de Lage Vaart en over de A6 bij Almere. Dat laat de provincie weten.

Op de bruggen zaten roestvrijstalen leuningen, maar die zijn gestolen. De fietsbrug over de Lage Vaart werd daarom deze week tijdelijk afgesloten. De alternatieven kunnen leuningen zijn van hout, touw of composiet. Het is de bedoeling dat voor 1 maart met de werkzaamheden wordt gestart.

De provincie staat nog altijd voor een raadsel wie verantwoordelijk is voor de diefstal. Er is veel moeite gedaan om de leuningen te verwijderen terwijl de opbrengst nog geen 1000 euro bedraagt.

reacties (7)

 • tja

   

  het schijnen mensen uit urk te zijn geweest die hun netten bij Lelystad ermee vast zetten

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Misschien maar beter een tolbrug ervan gemaakt. Zo kunnen de fietsers zelf betalen voor hun infrastructuur.

  reageer
 • Andree

   

  Dat schreef u al eerder. De kosten zitten in de arbeid bij het vormen en monteren.

  reageer
 • o. ijzerboer

   

  doe maar mooie koperen leningen, ik kan nog wel wat euro's gebruiken.

  reageer
 • Lekker slim...

   

  De waarde van het vervangen door hetzelfde materiaal in dezelfde vorm met al het werk vooraf en bevestigen daarvan. De opbrengst is slechts de prijs van het materiaal bij een schrootboer. Een metalen beeld waar 100 werkuren in zitten kost al 3.000 euri terwijl dat niks te maken heeft met de materiaalwaarde. Zo beetje duidelijk?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • willem ex buiten

   

  Ik kan me nauwelijks voorstellen dat de waarde van het gestolen materiaal slechts 1000 euro is.Dit temeer daar de schade eerst geschat werd op 70000 euro.Iedereen met een gezond verstand kan wel nagaan welk risico iemand moet nemen on deze klus te klaren.Hondsbrutaal wat er gebeurt is.Ik zou vanwege de magere belangstelling voor deze "fietsbrug" er verder geen belastinggeld in investeren en de brug per direct afsluiten.Want nog geen 2 kilometer verder ligt al jaren een prachtige brug over de A6 en de Lage vaart. Voor een fietser is deze afstand niets en daarom is er nog steeds de vraag waarom deze peperdure bruggen aangelegd zijn.

  reageer
 • Gijs

   

  Gerecycled kunststof of gewoon hout.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert