Medewerkers afgebrand autobedrijf gaan verder

EMMELOORD
Medewerkers van het afgebrande autorenovatiebedrijf Speedon uit Emmeloord zijn een nieuw bedrijf gestart in Dronten. De mannen, maar ook familie en vrienden, hebben geld en gereedschap bij elkaar gelegd zodat ze weer aan de slag kunnen met het opknappen van oldtimers.

Nog altijd is niet duidelijk hoe het verder moet met 40 oldtimers die in de resten van de door brand verwoeste loods in Emmeloord staan. Volgens Mischa Bauman van Speedon zijn veel van de auto's nog te herstellen, maar mogen ze niet worden weg gehaald omdat bij de brand in oktober asbest is vrij gekomen. Zolang niet duidelijk is wie voor de kosten van de asbestsanering opdraait, gebeurt er niets.

Het pand is door de gemeente afgezet met dranghekken en lint, maar dit heeft niet kunnen voorkomen dat dieven het pand hebben ontdekt en er al verschillende zaken zijn gestolen.

reacties (7)

 • tavz

   

  onzin, zijn landelijke regels dus daar kan de gemeente niks aan doen. die stukken asbest die rondvliegen in jouw verhaal klopt ook geen drol van, Foto of film van maken als je het zovaak ziet en aan AID geven. zijn ons aller zorgpremie centen die we straks kwijt zijn aan zulke lui kwijt zijn.

  reageer
 • erwin

   

  weg halen is een milieudelict wel vreemd dat er bv in emmeloord zelf hele schuur daken zijn verwijdert,, door het mede bedrijf en naam genoot van vvd bleep almere, de stukken dus vezels lagen overal, in de tuinen., geen witte pakken niets van het alles,de rest stukjes en stof bij elkaar geveegd in in je schuur,mag de bewoner weg halen, gebeurt er bij de grote steden wat,, een afdichting bij een goot, of een plofje word het wereld nieuws in nederland, maarja noord oost polder is natuurlijk vvd cda rommel en die bekommeren zich niet om de gewone burger,die zijn alleen maar bezig met de grote den haag politiek, het probleem is nu,, dat dit een bedrijf is,en in het nieuws is geweest,dus dan gaat deze gemeente van cdaers vvders etz er zich mee bemoeien,moeten ze wel ineens mee doen want we komen in het nieuwa daardoor, n propaganda hete dat lang geleden. maar zoals gezegd gaat het stilletjes zonder branden en ophef ,hoor je ze niet. dan worden daken balkon panelen/platen,en door bedrijven onder aan de lijst op ,,aannemer spot punt nl,, of de naamgenoot en familie van de almere vvder annemarietje. gewoon verwijdert, tja

  reageer
 • Marinus

   

  Goed advies: als er asbest aanwezig is, is dat een milieudelict....kassa....

  reageer
 • Nora

   

  Waarom halen ze op eigen risico de auto s er niet uit van mijn is dit waanzin ten top dat het zolang moet duren

  reageer
 • veeboer

   

  leeghalen die handel, wel op eigen risico. waarschijnlijk vind de verzekering dat ook mooi.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • George

   

  zo werkt dat in een rechtsstaat

  reageer
 • Kritisch

   

  Typisch geval van bureaucratie ten top, kom op raadsleden doe er wat aan, eis dat de ondernemer duidelijkheid krijgt zodat ze verder kunnen of steken we met z'n allen de kop in het zand in de hoop dat zaken overwaaien?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert