Buurthuis en Welzijn moeten er zelf uit komen

LELYSTAD
Het bestuur van buurtcentrum De Joon en Welzijn Lelystad moeten samen een oplossing zoeken voor hun conflict. Het college van burgemeester en wethouders van Lelystad gaat zich daar niet direct mee bemoeien.

Dat zegt wethouder Janneke Sparreboom, nadat ze het bestuur van De Joon voor drie maanden uit de Multifunctionele Accommodatie Zuiderzeewijk heeft gezet. De aanleiding daarvoor was een conflict tussen het bestuur en medewerkers van Welzijn, anderhalve week geleden. Het buurthuis moest verhuizen omdat het oude onderkomen gesloopt gaat worden.

Volgens de wethouder blijkt het lastig om de verschillende culturen van De Joon en de MFA bij elkaar te brengen. De activiteiten van De Joon mogen wel doorgaan in het MFA, maar het bestuur is tijdelijk ondergebracht in een pand aan de Marderhoek.

reacties (6)

 • cootje

   

  als je alles goed regelt met welzijn en gemeente en vastlegt op papier kan je best samen werken met welzijn ze weten bij ons waar ze aan toe zijn Buurtcentrum De Brink

  reageer
 • Nora

   

  Welzijn krijgt veel te veel macht, overal bij de buurt huizen is rottigheid

  reageer
 • Barbara

   

  Luister eens naar de stemmen van de Welzijnsgezaghebbenden op het filmpje van hun site. Dan kom je direct aan de weet hoe je daar depressief van kunt worden. De wethouder zou dat gedrag toch moeten herkennen? Nu is zij in de rol van boze schooljuffrouw gekropen. Schiet niet op dus..

  reageer
 • KC

   

  Steeds weer problemen met Welzijn en dan doet het college niets? Onbegrijpelijk dat een gemeente instelling, zoals Welzijn is, gewoon zijn gang kan gaan. Dit is niet het eerste geval. In de Atolplaza zijn ook diverse problemen. Welzijn krijgt te veel macht ipv hulpverlening (welzijn).

  reageer
 • Leon

   

  lijkt op gedoe met Krakeling in Atol Plaza

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jelai

   

  Dat is wel heel gemakkelijk van de gemeente. Gemiste kans voor het College.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert