Lelystad krijgt eigen broodfonds

LELYSTAD
Er komt een broodfonds in Lelystad. Een broodfonds is een alternatief voor ondernemers voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering van een verzekeringsmaatschappij.

In het broodfonds storten ondernemers maandelijks een bedrag op een speciale rekening. Als één van de deelnemers in het fonds ziek wordt, krijgt deze geld van die rekening.

In het land bestaan 123 broodfondsen. Sinds een jaar bestaat er een broodfonds in Almere en er komt er nu dus ook één in Lelystad. Op 9 februari is er een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde ondernemers in café-restaurant Vier Engelen in Lelystad.

reacties (4)

 • Sjors

   

  Ben je ziek zul je net zien dat de penningmeester zijn woning aan het vergroten is en zijn vrouw een wereldreis maakt. Beter is de eerste vijf jaar het minimum uit de zaak trekken om van te leven en daarna twaalf potjes vullen en gevuld houden.

  reageer
 • Edgar

   

  Beste Sjors, je ziet het wel erg negatief hoor. Waar baseer je dit op? Ik ben lid van een Broodfonds en ervaar juist een hele adequate en snelle afhandeling van wat voor communicatie dan ook, met het bestuur.

 • Sander

   

  Ik zie toch meer in een blootfonds

  reageer
 • KC

   

  Een droog sneetje brood?

  reageer
 • hano

   

  Misschien nog wel even handig om te vermelden waar die bijeenkomst dan is?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert