Lowlands mogelijk op doordeweekse dagen

BIDDINGHUIZEN
Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg speelt met de gedachte om het festival in de toekomst op doordeweekse dagen te houden in plaats van in het weekend. Dat zei hij in gesprek met VPRO's 3voor12.

In het weekend ondervindt Lowlands nu hevige concurrentie van festivals elders in Europa. Dat maakt het soms lastig om artiesten naar Biddinghuizen te halen. Op doordeweekse dagen is de concurrentie minder.

"Het is een grote stap, maar ik sta er voor open. Als dat de manier is om een betere line-up te krijgen, waarom niet" aldus Van Eerdenburg. Hij wijst daarnaast op festivals in Oost-Europa, die de overstap met succes gemaakt hebben.

Toch zullen de eerstvolgende edities van Lowlands nog gewoon in het weekend gehouden worden, zo verzekert Van Eerdenburg. Het verplaatsen van het festival is een ingewikkelde opgave, waarbij met veel partijen rekening gehouden moet worden. Heel concreet zijn de plannen dan ook nog niet.


reacties (3)

 • Kitty

   

  In mijn optiek is de man serieus... Misschien een cursusje Engels? :)

  reageer
 • Faith

   

  Ach ,zo jammer,het idee stond me wel aan :-)

  reageer
 • fred

   

  lieve mensen, dit was een grapje van de directeur...was duidelijk in het interview met 3v12. jullie zijn er ingetrapt...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert