Oud-SGP-ers zien geen kans op hereniging met partij

URK
De oud-SGP-ers Jan Hakvoort en Willard Woord denken dat de kans op een hereniging met hun partij heel klein is. De Urker raadsleden zeiden dat maandag bij het radioprogramma Forum van Omroep Flevoland.

Half december werden Hakvoort en Woord uit de SGP-fractie gezet, omdat ze niet wilden meewerken aan een onderzoek naar het lekken van een vertrouwelijk stuk aan de pers.
Desondanks bleven Hakvoort en Woord op een hereniging hopen. Die hoop is nu voorbij.

Volgens Woord zou samenwerking heel moeilijk worden, omdat het vertrouwen tussen hen en de fractie meer dan beschaamd is.

reacties (10)

 • Kees Romkes

   

  Laten we eerst maar eens het debat op 5 februari afwachten. Het verbaast mij dat bijna de gehele gemeenteraad en het voltallige college tegen de drie heren zijn. Dat is toch niet zomaar. Poep aan de knikker. Ik heb zo mijn twijfels over deze dissidenten..

  reageer
 • KC

   

  Goede samenvatting van feiten. Je bent alleen de SGP wethouder vergeten, want die was de eerste die er op aandrong dat de twee uit de raad moesten. Waar haalt hij de lef vandaan. De raad kan een wethouder wegsturen en niet anders om. De SGP moet snel verjongen en de 3 weggestuurde jonge leden terughalen. Het is nu een grijze en hypocriete club. .

  reageer
 • GWU

   

  Jammer dat in de reacties hier zomaar 1 op 1 wordt aangenomen dat de burgemeester de waarheid spreekt. Er is een vuil spelltje gespeeld met deze SGP'ers. Men moest volgens de officiële brief veel meer laten zien dan trefwoorden in de mail. En opnieuw gaat het niet over de zeeperd van politiek-bestuurlijk Urk in de hele Berechja-gate. Iedereen schijnt tevreden met de redding van Berechja, maar over de OZB-verhoging van 9% hebben we het maar niet. Welk belang zou degene hebben die gelekt heeft? Toch maar 1 belang: de politiek verdelen en verzwakken, zodat de ambtelijke top steviger in het zadel zit. Het meest vreemde is: Stel dat deze 3 SGP'ers inderdaad met kwade bedoelingen zich verzetten, waarom royeert de kiesvereniging hen dan niet als leden? Sterker: 2 van de 3 zogenoemde dissidenten staan op de kieslijst voor de Provinciale Staten van Flevoland. Waarom kiest het kiesverenigingsbestuur niet? Waarom stappen er inmiddels 2 bestuursleden op? Zou het echt allemaal eenzijdig de schuld zijn van de 3 dissidenten?

  reageer
 • Anja

   

  Wie het vertrouwen van de gemeenschap schaadt door te lekken, kan beter opstappen dan zich in allerlei bochten wringen zoals nu gebeurd.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is maar een theoretisch verschil. Of je geeft toegang tot je mail, of je geeft het niet. En zolang justitie geen toegang eist tot die mail is er waarschijnlijk alleen sprake van intimidatie en chantage door mensen die zich kennelijk benadeeld voelen, maar geen gegronde reden hebben om aangifte te doen. En dat lijkt me onfris.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • tijgertje

   

  de burgemeester heeft duidelijk gezegd dat hofman bij je verzonden email wil zoeken op trefwoorden, wat een onzin dat men nu een slachtoffer rol aanneemt om te zeggen dat ze 'alle mail' moeten laten zien. ze draaien met de feiten!

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ook maar naar Urker Jan dan

  reageer
 • piet

   

  Misschien iets voor het familiediner bij de eo?

  reageer
 • Piet van Urk

   

  Zelden zo'n doorzichtig interview gehoord. De heren willen het lek boven water hebben. En vervolgens verdedigen ze volop de eventuele dader. Niet zo slim...

  reageer
 • mop

   

  dit gaat de huidige sgp stemmen kosten laten zij de waarheid vertellen hypocriet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert