'Uitrukprocedure brandweer schiet niet tekort'

ALMERE
Het college van B en W vindt dat de uitrukprocedure van de brandweer in Almere niet tekortschiet. Dat antwoordt het op vragen van de SP.

De partij had het college vragen gesteld over de uitrukprocedure, na de brand in de Paulus Potterstraat begin deze maand. Daarbij kwam een 52-jarige vrouw om het leven.
Bij een uitruk zitten er vier brandweerlieden op een wagen. Volgens de SP komt de brandweer daardoor bij de redding van meerdere mensen voor een bijna onmogelijke opgave te staan. Daarom zouden bijvoorbeeld voortaan drie posten moeten uitrukken, in plaats van twee.

Volgens het college is dit niet nodig, omdat de huidige procedure voldoende mogelijkheid biedt om extra brandweerpersoneel in te zetten. De brandweer liet eerder weten dat er bij de brand aan de Paulus Potterstraat acht brandweermannen binnen acht minuten ter plaatse waren.

reacties (9)

 • trici

   

  vergeet de politie niet die deed helemaal niks toen de bewoners gillend uit de ramen hingen. die wachtte op de brandweer !! mede door de buren is het uiteindelijk gelukt om 2 mensen uit het raam te krijgen.

  reageer
 • Theo

   

  Jij noemt dit gelukkig GOED afgelopen, man, er is een dode gevallen. Je durft niet eens de volledig benaming als nickname te gebruiken, alleen maar onderbuik gebral. Zonder dat management, doet de brandweer totaal NIETS.

  reageer
 • Tom

   

  Als een brandweerman uitgerukt is, kan een ieder tevreden naar huis toe gaan.

  reageer
 • kees

   

  die drempels, die zijn er juist voor om te zorgen dat er niet veel meer hulpdiensten hoeven uit te rukken....

  reageer
 • bweerman

   

  deskundigen??? oh, je bedoelt het management dat op kantoor zit???? 4 is te weinig!!! procedures zijn niet gevolgd en gelukkig is het goed afgelopen.. hulde voor de bevelvoerder ter plaatse.. maar als het mis was gegaan was die opgehangen...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De deskundigen beweren dat het in orde is, niet de reaguurders met hun onderbuik gevoelens, DAT zijn de amateurs.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  De busbaan heeft geen drempels en de laatste paar honderd meter kunnen ze die twee drempels wel hebben.

  reageer
 • Bart

   

  4 man is te weinig voor een redding. is bij deze brand bewezen. laat de deskundige maar een onderzoek doen

  reageer
 • willeMstad

   

  Die brandweermensen staan dag en nacht binnen een paar minuten klaar, maar dan nog ter plaatse aankomen met al die snelheid afremmende drempels.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert