Staatsbosbeheer stopt met volgdevos.nl

LELYSTAD • Di 20 januari 2015 | 11:46 • Dinsdag 20 januari 2015 | 11:46
De webcams in een vossenburcht in de Oostvaardersplassen en bij een zeearendnest in het Roggebotzand gaan komende zomer niet meer aan. Staatsbosbeheer stopt ermee, omdat de stroomvoorziening en de internetverbinding veel geld kosten en medewerkers er te druk mee zijn.

Op de website volgdevos.nl konden natuurliefhebbers de afgelopen vier jaar live meekijken bij een vossenfamilie en de geboorte van jonge vosjes. Vorig jaar werd de website in een paar maanden tijd anderhalf miljoen keer bezocht. Staatsbosbeheer spreekt van een groot succes, maar stelt dat het verhaal van de vossen inmiddels wel grotendeels verteld is.

Het project volgdezeearend.nl ging vorig jaar van start in het Roggebotzand. Volgens Staatsbosbeheer laten de vogels zich nog geregeld in de buurt van het oude nest zien, maar lijkt het erop dat ze een nieuw nest in de monding van de IJssel hebben gebouwd, buiten het bereik van de camera's.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel