Staatsbosbeheer stopt met volgdevos.nl

LELYSTAD
De webcams in een vossenburcht in de Oostvaardersplassen en bij een zeearendnest in het Roggebotzand gaan komende zomer niet meer aan. Staatsbosbeheer stopt ermee, omdat de stroomvoorziening en de internetverbinding veel geld kosten en medewerkers er te druk mee zijn.

Op de website volgdevos.nl konden natuurliefhebbers de afgelopen vier jaar live meekijken bij een vossenfamilie en de geboorte van jonge vosjes. Vorig jaar werd de website in een paar maanden tijd anderhalf miljoen keer bezocht. Staatsbosbeheer spreekt van een groot succes, maar stelt dat het verhaal van de vossen inmiddels wel grotendeels verteld is.

Het project volgdezeearend.nl ging vorig jaar van start in het Roggebotzand. Volgens Staatsbosbeheer laten de vogels zich nog geregeld in de buurt van het oude nest zien, maar lijkt het erop dat ze een nieuw nest in de monding van de IJssel hebben gebouwd, buiten het bereik van de camera's.

reacties (9)

 • Sanne

   

  Beter laat dan nooit: Het niet meer live kunnen volgen van een vossenfamilie is erg jammer, heb er erg van genoten. Ondanks dat ik de berichten op het blog zoveel mogelijk ontweek lees je ze onwillekeurig toch en alleen dat zou voor mij al een reden mogen zijn om te stoppen met de cams. SBB...met terugwerkende kracht bedankt !!!!!!

  reageer
 • May

   

  Ik vind het heel erg jammer dat Sbb gestopt is met het uitzenden van "volgdevos"

  reageer
 • Alies

   

  Echt heel jammer.­čś│ Vond het zo mooi.

  reageer
 • vos

   

  jammer, ik keek dagelijks even

  reageer
 • Kaya

   

  PS: 'kassa gespekt'? Sbb heeft t financieel erg moeilijk. Zorg dat je weet waar je t over hebt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kaya

   

  Dat je het niet eens bent met het beheerbeleid (wat een besluit is vanuit t rijk, sbb voert het alleen uit) wil niet zeggen dat die film onwaar zou zijn. De dieren zijn geen ingehuurde acteurs hoor.

  reageer
 • pia

   

  eerst iedereen lekker maken..... dan een film uitbrengen, die niet op waarheid is gemaakt, want de waarheid is totaal anders, zie de nieuwe wildernix...... kassa lekker gespekt, en nu opzouten!!!!!!

  reageer
 • Flauw

   

  Wat een flauwe opmerking weer. T slaat nergens op en dat weet jij net zo goed als ik. Ga je zelf vervelen i.p.v. hier onzin te posten.

  reageer
 • Sjors

   

  Heel verstandig dat ze stoppen vanwege dat de werknemers er druk mee zijn, dan begint het bijna op werken te lijken en dat kan niet bij Staatsbosbeheer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert