Bermen kapot vanwege bermreparatie

ZEEWOLDE
Diverse bermen in het buitengebied van Zeewolde zijn kapot gereden door verkeer dat gebruik maakt van een omleidingsroute. Deze omleidingsroute is ingesteld vanwege werkzaamheden aan de Roerdompweg, daar worden de bermen juist opgeknapt.

Het verkeer dat normaal gesproken over de Roerdompweg rijdt wordt nu omgeleid via de smalle buitenwegen. De gevolgen zijn kapotte bermen, glibberige wegen en vieze auto's.

Volgens de gemeente Zeewolde wordt de schade aan de bermen gerepareerd nadat de werkzaamheden aan de Roerdompweg zijn afgerond.

reacties (9)

 • weggebruiker

   

  Het zijn vooral de bietenrooiers die aan de voorkant zo breed zijn, dat ze niet meer op een weghelft passen. Bij tegenliggers moeten ze slalommen tussen de hectometerpaaltjes door en rijden de bermen volkomen kapot. De bermen herstellen is zinloos, want komende campagne gebeurt hetzelfde. Landbouwverkeer hoort niet op de doorgaande wegen thuis, vaak slechte verlichting, werklampen aan de achterkant aan, bestuurders die massaal zitten te bellen met tonnen aan oogst achter zich aan om van de bagger op de weg nog maar te zwijgen.

  reageer
 • Dick

   

  Kijk eens goed naar het plaatje heren twijfeltrekkers. Dit is heel duidelijk een spoor van een wagen met zgn "dubbel lucht" ofwel een ....Jaaaaaaahhh Vrachtwagen. En als je vaker op zo'n weg rijdt dan kom je dit verschijnsel veelvuldig tegen. Bietenwagens die tijdens laden in de berm geparkeerd staan omdat er anders niemand meer langs kan etc. etc. Buiten het bietenseizoen zie je niet zoveel vrachtwagens rijden. Aardappelen hebben een lager SG dan bieten. Die kunnen met een normale 16,5m combinatie opgehaald worden. Minder vrachtwagens voor evenveel kubieke meters. Daarbij komt dat aardappelen het gehele jaar door worden opgehaald en bieten alleen sept - januari.

  reageer
 • strooien!!!

   

  wel als omleidingsroute gebruiken maar gewoon niet strooien belachelijk en levensgevaarlijk en overlicht

  reageer
 • jk

   

  inderdaad, dan kun je er met de trekker heb om ze los te slepen, vaak zijn het trekkers met wagens en automobilisten. Als het droog is gaat het prima, is je nat, blijf uit de berm, dat wordt een bende en is nog behoorlijk link ook...

  reageer
 • Jan

   

  Ik kan me met de beste wil van de wereld niet voorstellen dat het beschadigd raken van de bermen aan de bietenwagens kan worden geweten. Die echt niet vrijwillig de berm in sturen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dennis

   

  Voor verkeer vanaf zeewolde naar Lelystad/Almere is een andere omleidingsroute dan voor het verkeer van Lelystad/Almere naar Zeewolde. Echter hebben veel bestuurders lak aan deze omleidingen en zie je veel tegemoetkomende auto's op de smalle omleidingswegen. De enige manier van passeren is om even te wachten op een breder weggedeelte of simpelweg de berm kiezen als uitwijkmanoeuvre. Ik zat al te wachten totdat iemand hierover een nieuwsitem ging maken. Vind het gewoonweg hilarisch!

  reageer
 • NouNou

   

  Wat een ramp zeg! Ik wil niet lullig doen maar de bermen van de "boerenwegen" zijn sowieso niet een plaats om te vertoeven. Sluipverkeer of niet. Die bermen worden door de omwonenden zelf al aan stront gereden, om nog maar niet te spreken van de vele bietenwagens die in het najaar van deze wegen gebruik hebben gemaakt.

  reageer
 • Hikke

   

  Gewoon beter sturen of even op elkaar wachten. het grootste deel van het jaar gaat het goed en binnen een week is het nu een enorme bende.

  reageer
 • Karel

   

  Misschien was eenrichtingsverkeer op de omleidingsroute(s) een oplossing geweest?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert