Zwerfkatten warm en droog in isobox

LELYSTAD
De stichting Zuiderzee Zwerfdieren in Lelystad wil deze winter honderd zogeheten isoboxen uitdelen voor zwerfkatten. Mensen die voor zwerfkatten zorgen, kunnen zo'n box gratis bestellen en ergens in de achtertuin plaatsen.

De boxen zijn gemaakt van piepschuim en zijn voorzien van een laag stro.

Volgens Suzanne de Boer van Stichting Zuiderzee Zwerfdieren zoeken zwerfkatten 's nachts een warme plek om te schuilen, zoals onder de auto's.

reacties (16)

 • Mieke Witteveen

   

  Ik heb zelf geprobeerd een box te maken, ben bang dat hij te klein is of zo. (Die staat er nog hoor) Zie geregeld katten in de tuin. Heb zelf 3 katten, dus kan wel inschatten of ze een thuis hebben of niet. Er loopt een grote wit met grijze, een zwarte en een rode rond. Hier naast stond het huis leeg. Dus achterin de tuin, in kashuisje, lagen geregeld katten. Dit is nu verkocht, dus zou graag zo'n huisje achter in onze veranda zetten. Hij staat mij daar niet in de weg. Ik probeer wel beetje vertrouwd met mij te worden, maar zodra ze mij zien, zijn ze weg. Mieke

  reageer
 • Corry

   

  Als men zich in een kat verdiept weet men ook dat een kat NOOIT in zijn verblijf plast of poept. Dus als ik zo'n isolatiehuisje plaats zal de kat daar nooi zijn behoefte doen. Dus wel of geen huisje hij doet zijn behoefte tch wel maar niet bij het huisje. Ik begrijp overigens niet dat er mensen bestaan die zo hard voor dieren kunnen zijn.

  reageer
 • Jose

   

  Hey Faith ik woon ook in Almere en wij hebben ook een straat kat die al jaren in onze straat woont. Oude buren hebben hem ooit achter gelaten toen ze gingen verhuizen. Hij weet inmiddels niet meer beter, verschillende buren geven hem eten en hij is geholpen, maar nu het weer kouder gaat worden zou ik wel willen weten hoe ik aan zo een box kan komen. Hij wil en kan bij niemand binnen en op die manier heeft hi het dan toch een beetje warm :-)

  reageer
 • Ariane

   

  Je zal van die kattenlokkers in je straat hebben. Dan ben je flink de sigaar. Die beesten vangen vogels en ze schijten bij anderen in de tuinen.

  reageer
 • Anna

   

  Poep opruimen, dan hoeft de buurt ook niet te steigeren. Wat ik me wel kan voorstellen, als je kind moet spelen op een grasveld met drollen van honden, waarvan de eigenaren te beroerd zijn om het op te ruimen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karin

   

  Bestaat er niet zoiets als de verplichting om hondenpoep op te ruimen?

  reageer
 • A.

   

  katten zijn huisdieren en horen lekker in huis of eigen tuin. Alles wat dan op straat loopt vangen, steriliseren en dan in een opvang. Ik heb geen kat en wil er ook geen in mn tuin! opmerkingen als hieronder ergens, je moet geen bakken met voer neerzetten want dat lokt buurkatten en die kunnen op dieet zijn, DIE HOREN DUS NIET BUITEN!! kan t ook niet mis gaan. Als ik mijn hond los laat lopen stijgerd de hele buurt omdat ie poept en plast maar die ladingen katten laten we lekker hun gang gaan (maar wel bij de buren).

  reageer
 • wieldop

   

  zwerfkatten die in wielDOPPEN van auto's overnachten...... kleine zwerfkatten dan

  reageer
 • Ingrid

   

  Vangen oké, maar termineren? Wij hebben een kat uit het asiel gehaald die ook een tijdje gezworven heeft, geschiedenis is onbekend. Het is een heel leuk beest, waar we veel gezelligheid aan hebben. Kat blij, wij blij: zo kan het ook! (en nee, de buren hebben er geen last van, want hij kan de tuin niet uit)

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Zwerfkatten moet je niet verwennen maar bestrijden. Dat wil zeggen vangen en termineren. Zij zijn een plaag als ratten en een gevaar voor vele dieren.

  reageer
 • hoop

   

  ik heb twee boxen een in de voortuin en een in de achtertuin.heb meegeddaan met de actie toen het hier werd aangeboden.helpen kan nooit geen kwaad.maar je moet het ook niet stimuleren.zoals sommige mensen hier doen. door gewoon smorgens vroeg bakken met voer in de tuin te gooien zodat alle katten daar komen eten.ook die van mij,ik vind dit heel vervelend en ook geen goed plan.je hebt katten die aan een speciaal dieet zitten. dus die worden hier ziek van.je krijgt erook ratten en muizenplaag van.hetzelfde geld voor het duiven voeren.niet doen dus. maar een mooie actie van de mensen waar ik de bakken van heb gekregen hoor ze waren zelfs al gevuld met hooi,lekker zachr en warm.

  reageer
 • INge

   

  erg mooi dat jullie dit zo doen, Faith! maar dat is dan niet een echte zwerfkat. Ik hoef echt geen zwerfkat in mijn tuin en zal dan ook niet zo'n box nee gaan zetten. Ik voel meer voor zet ergens een box neer, vang de kat en zoals Barbara zegt sterilliseren. En zorgen dat er op deze wijze minder katten komen.

  reageer
 • Joke

   

  Goed initiatief

  reageer
 • Peter F

   

  Goed zo Faith! Mooie bijdrage!

  reageer
 • Faith

   

  Ik woon in Almere en heb er ook eentje in mijn tuin staan , mijn buurvrouw zelfs 2,er wordt dankbaar gebruik van gemaakt .Wij zorgen voor een aantal buurtpoezen,waaronder Broer.Broer was van een buurman,maar hij verkoos het leven op straat en heeft een plekje gevonden bij een cateringbedrijf.Daar staat zijn bakje eten,krijgt hij een knuffel,en als er daar niet gewerkt wordt komt hij gezellig een nachtje bijtanken in mijn huis,alwaar hij de Poezenkoning speelt.Ook met koud weer weet hij mijn huis te vinden.Als ik hem niet zie,of niet thuis ben,gaat hij in de box .Kleine moeite,en zo help je toch een beetje mee.

  reageer
 • Barbara

   

  Wel lief en zorgzaam bedoeld van de Stichting Zuiderzee Zwerfdieren, maar dan zit die zwerver dus in je achtertuin.Mooi zou zijn ze op deze wijze te lokken om ze te kunnen laten steriliseren. Dan pak je het probleem van het overschot aan zwervers echt aan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert