Verkeersveiligheid rondom Urkerhard aangepakt

URK
In de omgeving van winkelcentrum Urkerhard op Urk worden maatregelen genomen om het verkeer veiliger te maken. Die zijn er vooral op gericht om voetgangers en fietsers meer ruimte te geven.

Een werkgroep bestaande uit politici, Veilig Verkeer Nederland, de politie, en het bestuur van enkele basisscholen heeft gekeken wat er moet veranderen. Het plan is nu zo goed als af. Zo wordt er rondom basisscholen een zone ingesteld waar automobilisten maar 10 km per uur mogen rijden.

Het initiatief voor de aanpassingen is genomen door de Unie Gemeentebelangen. Bij deze partij kwamen veel klachten binnen. Vooral van ouders van schoolgaande kinderen.

reacties (5)

 • Joop

   

  Het ook altijd de auto die zich aan moet passen. Nooit eens andersom.

  reageer
 • Andree

   

  Het heet hard dus dan wil men ook hard rijden.

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  Dat is overal zo. De eigen bewoners rijden het hardst door de woonwijken. Die kennen de weg en hebben haast. Bezoekers doen meest voorzichtig en moeten zoeken. Overigens worden e-bike ouderen ook een groot gevaar. Net als de schootmobiels. Overal rijden ze te hard en zijn te sloom bij het ingrijpen als ze een kindje voor de voeten krijgen.

  reageer
 • urker

   

  ze woont zelf op de haven( ook een druk gebied) en ik zie haar zelf altijd over de haven en urk heen scheuren. dus anja begin bij jezelf!!!!

  reageer
 • D.Peeters

   

  en bij controle blijkt vaak dat het de ouders van schoolgaande kinderen zijn, die de onveilige situatie veroorzaken....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert