Gemeente wil 'ontmoetingskas' op Baltimoreplein

ALMERE
Het Baltimoreplein in het winkelcentrum van Almere Buiten moet een ontmoetingsplek worden, waar evenementen en markten gehouden kunnen worden.

De gemeente Almere wil een oude kas of een soortgelijk bouwwerk op het plein neerzetten om die activiteiten overdekt te laten plaatsvinden. Ze heeft 100.000 euro beschikbaar om er een 'ontmoetingskas' van te maken. De gemeenteraad moet dat plan nog goedkeuren.

Winkeliersvereniging Buiten Mere vindt ook dat het plein een ontmoetingsplek moet worden voor de mensen uit Buiten. Of dat in een kas moet gebeuren, kan nog besproken worden.

reacties (10)

 • Wim

   

  Heerlijk, al die positieve reacties! Gelukkig lopen hier ook nog veel andere mensen rond.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Aan de reacties hieronder kan je duidelijk zien dat de gemiddelde Almeerder een slecht gehumeurd verwend mens is. Het is niet goed of het deugt niet. Het bestaan van het mislukte privéproject Het Kasteel is een rechtvaardiging om alles wat de gemeente op korte of lange termijn onderneemt neer te sabelen. Men snapt er geen hout van, maar staat wel met de muil in beide handen.

  reageer
 • Hannes

   

  En hoe verpest je het straatbeeld, in Lelystad weten ze er alles van. Geef de stad een Hollandse uitstraling, plaats van al dat glaswerk Er zijn al architecten die daar al oog voor hebben. Er zijn genoeg plekken voor evenementen. Beginnen, bij het Kasteel. Dan heb je de Floriade ook niet nodig,want dat blijft ook een heet hangijzer, zeker op de locatie waar ze het willen hebben.

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Ben het met de vorige zeurpieten eens. Hoe verzint men hier toch elke keer weer die voorspelbare mislukkingen? Zet er in elk geval een klok naast, een soort veilingklok, waarop de geldverspilling kan worden bijgehouden.

  reageer
 • Buiten

   

  Ja leuk idee maar je kan nu toch al gewoon bij een café naar binnen gaan en er is denk ik nog genoeg lege ruimte over in de net gebouwde nieuwbouw wat ze kunnen gebruiken...??? En persoonlijk denk ik dat vele in almere het leuker vinden als er een buitenzwembad komt in almere buiten!!!?? Want in almere buiten moet je toch buiten zijn??!!! En wel goed bereikbaar met Openbaarvervoer!! Zon buitenzwembad wordt volgens mij meer gewaardeerd!!??

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Ik moet zeggen dat ik het een heel leuk idee vind. Ik ben blij dat ze dingen organiseren, want je ziet sindsdien het centrum steeds levendiger worden.

  reageer
 • kritisch maar oprecht

   

  Hoeveel geld heeft de gemeente nu al in onzalige plannen in Almere buiten gepompt? van ligstoelen tot konijnen op een dak, aan creativiteit geen gebrek, maar nadenken hoe het structureel zou moeten ho maar, wel worden duur betaalde bedrijven van buiten Almere ingehuurd om met dit soort ideeën te komen. Ik denk dat de gemeente nog nooit in een kas is geweest, want was dat het geval geweest dan weten ze dat in de winter het een vermogen kost om hem warm te krijgen en in de zomer het achter glas niet uit te houden is. Ik neem aan dat de gemeente geen volledig klimaat beheersingsysteem wil aanleggen in de kas, want dan kan ik op voorhand zeggen dat de 100.000 euro op voorhand nodig is vor een dergelijk systeem. Gemeente wordt eens wakker denk nu eens na want op deze manier maken jullie niet alleen je zelf belachelijk maar ook Almere als gemeente.

  reageer
 • joost

   

  almere buiten is echt een prima plek om je boodschappen te doen. Dat is wat mij betreft ook genoeg. Een plek om te ontmoeten zal het nooit worden en dat hoeft ook niet. Ontmoeten doen we wel in een koffiebar, school, sportschool of elders. een kas van een ton of 20 hema wagens doen daar echt niets aan. integendeel, de hema activiteiten doen altijd een beetje zielig aan met de bingo en knutselclubjes. nergens voor nodig

  reageer
 • Buiten Almere

   

  Als ik af moet gaan op de "positieve" reacties van reaguurders ben ik blij dat ik niet in almere woon. Niet vanwege de projecten die al dan niet geld kosten, maar vanwege dat gemopper van de almeerse reaguurders. Het is ook nooit goed en niets deugt. Zo'n kas lijkt mij dan wel weer een leuk initiatief, maar dat terzijde.

  reageer
 • almere

   

  daar gaan we weer hier 100.000 euro uit geven aan onzin ze leren het ook nooit op het stadhuis om geld uit te geven aan onzin projectjes .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert