Helft Flevolanders wil zieke buur verzorgen

FLEVOLAND
Inwoners van Flevoland staan positief tegenover het helpen van buren. Zo is ruim zestig procent bereid om een buurgenoot te helpen bij een huishoudelijke klus, en bijna de helft staat open voor het verzorgen van een zieke buurman of buurvrouw. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Buurtlink.

Aanleiding voor het onderzoek is de overheveling van zorgtaken van het Rijk naar de gemeenten, sinds januari. Als gevolg daarvan wordt er vaker een beroep gedaan op mensen in de buurt zoals vrijwilligers of buren.

Op de website van Buurtlink kunnen Flevolanders elkaar ontmoeten door hulp te vragen of aan te bieden.

reacties (7)

 • Kaassie

   

  Ik denk dat de uitkomsten wel juist zijn. Inderdaad kan er nu minder contact zijn, je gaat niet elke dag de buurt af om te vragen of iemand hulp nodig heeft. Het moment dat iemand bij je komt en om je hulp vraagt, schat ik in dat wel 80% JA zal zeggen!

  reageer
 • Niek

   

  Is stichting Buurtlink invloed misschien gebaat bij een zodanige uitkomst, vanwege subsidiemogelijkheden?

  reageer
 • pietje

   

  Zegt niet zo veel zo'n onderzoek - laten we eerst maar eens kijken hoe de werkelijkheid uitpakt, voordat we de onrust onder 'het volk' proberen weg te nemen met geruststellende voorspellingen. Helpen bij een huishoudelijke klus: is dat even een nieuwe lamp indraaien en een keertje boodschappen doen? Of is dat structureel elke week stofzuigen, stof wegnemen en de vuilnis wegbrengen? En een zieke verzorgen is bij deze leeftijd ook niet afgelopen na een paar dagen. Kans bestaat net zo goed dat nogal wat mensen het na een paar keer wel welletjes zullen vinden, ondanks alle goede bedoelingen nu.

  reageer
 • Tsja

   

  Helemaal waar Jan.

  reageer
 • Gerda

   

  Ja op papier maar als het erop aankomt denk ik dat 15% meer in de buurt van de waarheid komt. Zolang je af en toe leest van mensen die weken lang ongemerkt in hun huis liggen, is die bereidwilligheid om te helpen beslist geen 60% als het erop aankomt

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • mbro

   

  bedoeld men structureel hulp bieden of in een noodgeval. Bij structurele Hulp kan ik mij niet voorstellen dat 60% van de bevolking in de polder dit daadwerkelijk doet.

  reageer
 • Jan

   

  Zou prachtig zijn, maar ik geloof helemaal niets van de uitkomst van dit onderzoek. Het percentage is niet geloofwaardig om mee te beginnen. Als je omgekeerd zou vragen hoeveel procent niet eens contact heeft met de buren, zou dit misschien geloofwaardiger zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert