Fuiken van visbedrijf Keuter kapot gesneden

URK
Een flink aantal fuiken van visbedrijf Gebroeders Keuter uit Urk zou kapot gesneden zijn op het Friese Lauwersmeer. Veel van de netten zijn niet meer te herstellen.

Het bedrijf gaat aangifte doen. Het is volgens Keuter de volgende stap in een ruzie tussen het bedrijf en de sportvissers die daar actief zijn. Die beschuldigen de Urkers ervan dat ze het Friese Lauwersmeer leegvissen.

Een aantal weken geleden zouden fuiken van Keuter boven water zijn getild, waardoor de gevangen vis dood ging. Het bedrijf deed daarvan ook aangifte.
reacties (2)

 • .\/\/.

   

  Sportvisserij....vissen vangen en ze dan weer teruggooien...belachelijk om die beesten te pesten. Beroepsvisserij...boter op hun hoofd...vissen zonder meer de hele boel leeg. Allemaal één pot nat (haha) voor mij.

  reageer
 • Jan Peter

   

  Wat een toestand, je bent ook geen sportvisser als je iemand anders zijn eigendommen stuk maakt, maar een vandaal ben je dan. Deze sportvissers zijn blijkbaar zo gefrustreerd dat ze bang zijn dat ze geen enkel voorntje of karpertje meer kunnen vissen. Want dan hebben ze savond bij het vrouwtje niets te vertellen bij de haart, van manlief, heb je nog wat gevangen, nee vrouw, heb alleen een paar fuiken stuk gesneden omdat ik geen voorntje heb gevangen. Diep triest als je zoiets doet!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert