Uitdiepen en verbreden kavelsloten weinig effect
FLEVOLAND
•
Door de maatregelen zouden de polders beter berekend moeten zijn op plotseling veel regen. Het Waterschap wil wel doorgaan met het project omdat het wel een gunstig effect heeft op de doorstroming van het water.
Uit het onderzoek blijkt verder dat landbouwgrond voor de beste waterberging zorgt. De grond neemt namelijk veel meer water op dan de sloten en plassen.
reacties (4)
henk
Echt goede doorstroming bereik je door riet te laten groeien. Onder het riet groeit nl geen liesgras en vossestaart, wat de doorstroming wel belemmerd Riet zuivert het water. Tevens is het gunstig voor de vogelstand. Oa karekiet. Door rietgroei krijg je stevigere slootkanten. Nu zakken de slootkanten helemaal in door verzakking van de muizengaten. Wae plaag op dit moment. De doorstroming wordt weer belemmerd. Advies: maaiadvies aanpassen 1 maal per twee jaar. Daar waar riet staat. En de rietgroei bevorderen.
reageerGer
Aha, inpolderen dus.
reageerJ.p
Verbreden helpt wel tot meer wateropvang maar verdiepen niet . dit komt omdat gemalen het grondwaterpeil op een bepaalde hoogte moet houden. maak je de sloot 1 meter dieper dan zal zo een gemaal 1 kort ernaar 1 meter extra de polder in malen . de extra water wat daar boven opkomt bij extreme regen wordt nu door de extra breedte opgevangen
reageerDe oude ingenieur
Is dit onderzoek van de ODU (Open Deur universiteit)? Bekend van radio en TV.
reageer