Provincie wil Flevoport bij Urk sneller laten aanleggen

URK
De buitendijkse haven bij Urk wordt mogelijk versneld aangelegd. De provincie heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu gevraagd het project onder de zogenoemde Crisis- en Herstelwet te laten uitvoeren.

Dit betekent dat er minder bezwaarmogelijkheden zijn en de Maritieme Servicehaven Flevoport (MSF) eerder kan worden aangelegd. In maart moet duidelijk worden of de minister akkoord gaat met het verzoek.

De Crisis- en Herstelwet werd in 2010 in het leven geroepen, in een poging de gevolgen van de economische crisis voor de bouwwereld te verzachten. Daarnaast is de wet bedoeld voor het aanmoedigen van duurzame en innovatieve projecten.

reacties (1)

  • Stef

     

    Als er een buitendijkse haven bij Urk komt... Wat is dan het nut van een buitendijkse haven in Lelystad nabij de elektriciteit centrale? De twee liggen op een steenworp afstand van elkaar.... Dat is mijns inziens dubbelop. Net als het extra industrieterrein. Er ligt al zoveel industriegrond die niet verkocht geraakt, waarom nog extra ruimte.... In het kader van de werkgelegenheid zeker.... Alleen worden de havens tegenwoordig bemand door robots... Komt amper nog een werknemer bij kijken. En dat terwijl er zoveel kansen liggen als we zouden investeren in recreatie, natuur en toerisme. Daar liggen arbeidsplaatsen zat voor Flevoland, denk ik. Groet.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert