Verwarring over gesprekken huishoudelijke hulp

DRONTEN
In de gemeente Dronten is verwarring ontstaan over de herindicatie van de huishoudelijke hulp. Dat zegt Overlegorgaan Belangenbehartiging Dronten, het OBD. Deze cliëntenraad kreeg de afgelopen weken 15 klachten binnen over de gesprekken die zijn gevoerd met de verschillende thuiszorgorganisaties.

Mensen zijn in paniek geraakt omdat ze bijvoorbeeld minder hulp gaan krijgen. Maar volgens het OBD is er nog geen definitief totaalbeeld voor de cliënten. De gemeente moet namelijk nog een aantal zogenoemde keukentafelgesprekken voeren. Daaruit zou kunnen blijken dat cliënten toch op een andere manier hulp kunnen krijgen.

Sinds 1 januari zijn gemeenten verantwoordelijk voor een aantal zorgtaken. Volgens het OBD zat daar een te hoge tijdsdruk op en is de gemeente druk bezig duidelijkheid te scheppen.


reacties (8)

 • johanna

   

  ze zien wel meer niet aankomen

  reageer
 • johanna

   

  ze zien wel meer niet aankomen

  reageer
 • ron

   

  Hoe bestaat het dat men gesprekken soms begint met "u krijgt minder" dit lijkt me zo essentieel en voor de hand liggende dat dit niet KAN en MAG dat hier echt wezenlijke instructiefouten zijn gemaakt. Anderzijds kan het ook het 'beleven' zijn en kan men het wel op een nette manier hebben gezegd. als de eerste zin een lange zin is die eindigt met : ...... maar we gaan er wel vanuit dat ook u zoekt naar mogelijkheden en als die er evident wel zijn maar u weigert deze, zou het ook kunnen dat u minder hulp krijgt" dan is het ook aan begin gezegd maar wel ingebed in een groter verhaal. Men beleefd het dan echter als "men begint er mee"

  reageer
 • Gerten

   

  Er is ook veel wel duidelijk. Dit hele circus is één grote ordinaire bezuinigigsactie over de rug van oude hulpbehoevende mensen. Een oude alleenstaande vrouw bij mij in de buurt, met veel kwalen en een stoma die slecht werkt en er regelmatig voor zorgt dat zij en haar huisje onder de poep zit, kreeg slechts 4 uur huishoudelijke hulp per week. Madam de ambtenaar, die waarschijnlijk zelf nog nooit een emmer sop heeft gehanteerd, kwam bij haar het zogenaamde keukentafelgesprek doen. Dat werd een erg eenzijdig gesprek. Oude vrouw had niets in te brengen en mevrouw de ambtenaar besluit doodleuk dat van die vier uurtjes per week er gemakkelijk twee af kunnen. Schandalig dat deze oudjes, die een leven lang hun rug hebben kromgewerkt, zo worden behandeld.

  reageer
 • henk

   

  En dan gaat het over een kwetsbare groep vooral ouderen .... Schande !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontense

   

  Ze worden bij de gemeente ook niet goed van al die regels.Iederéén wil men helpen maar het is zo druk daar vanwege de verandering.Natuurlijk zou het mooi zijn als alles bij het oude was gebleven.Wij hebben goede ervaring mee dankzij een medewerker van de gemeente Dronten.Die heeft behoorlijk zijn best gedaan voor ons . Ze hadden wat meer tijd moeten hebben met al die veranderingen .Er is veel onduidelijkheid hier over.

  reageer
 • Nora

   

  De gemeente is veel te laks, ze weten het al zo lang er zijn nog mensen die nog niets gehoord hebben en worden nerveus daarvoor

  reageer
 • Nico

   

  Typisch: de gemeente zag 1 jan 2015 niet aankomen ...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert