Politiek wil illegale afvaldumpingen harder aanpakken

ALMERE
Een meerderheid van de Almeerse gemeenteraad wil dat er een plan van aanpak wordt gemaakt om illegale afvaldumping tegen te gaan.

De gemeente registreert zo'n 750 dumpingen per week. Vooral rondom ondergrondse inzameldepots wordt geregeld afval achtergelaten. De PvdA stelt het probleem aan de orde.

Verschillende partijen willen nu dat het college van b en w met voorstellen komt waardoor de illegale afvaldumping wordt teruggebracht. Leefbaar Almere wil een stap verder gaan en overtreders een boete van 500 euro geven. Of dat plan een meerderheid haalt moet vanavond blijken tijdens de raadsvergadering.

reacties (12)

 • oudshoorn

   

  Wel zorgen dat alles werkt een berg vuil in een appartement geeft ook zo een stank

  reageer
 • ron

   

  500 euro roepen zonder dit af te bakenen is kul en doorgeslagen. maak eerst onderscheid in categeoriën. als een 'beroepsmatige of zwart' klusser of aannemer bouwafval dumpt is het helder. dan mag het hoger dan 500 euro zijn maar voor een particulier is het doorgeslagen bedrag.

  reageer
 • Karel

   

  Echt vol of zitten er gewoon zakken klem? Dat komt ook nog wel eens voor en in plaats van even een flinke douw geven om zo'n zak los te maken, zetten nogal wat mensen hun eigen afval dan maar naast de container.

  reageer
 • Merel

   

  Wij hebben pasjes voor onze ondergrondse containers, helaas zitten de container(s) altijd vol met als gevolg dat bewoners hun afval er naast (moeten) zetten, aangezien er geen alernatieven zijn. Gemeente Almere ziet alleen maar kansen om via bekeuringen geld binnen te slepen, ipv met een echte oplossing voor dit probleem te komen

  reageer
 • Astrid

   

  Misschien is het ook een idee om de prullenbakken vaker te legen? Die zitten vaak overvol en vogels zitten dan op de rand en gaan net zolang door met de rotzooi eruit pikken tot ze er niet meer bij kunnen. Gevolg: één grote bende rondom prullenbakken. En een pasjessysteem of sleutel voor ondergrondse containers voor flatbewoner is ook welkom. Het gebeurt vaak genoeg dat mensen uit omliggende buurten aan komen rijden en minstens 5 vuilniszakken uit de kofferbak halen om te dumpen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frans

   

  en dat in Almere, tjonge wie had dat gedacht.

  reageer
 • Paul

   

  Dit is echt een onzinnige reactie, het is in Almere prima geregeld, je kan het wegbrengen naar een recyclingperron of bellen dan wordt het gratis opgehaald, maar als men dat al teveel moeite vind. Ligt aan de mentaliteit van de mensen en niet aan de Gemeente!

  reageer
 • Hans

   

  Jawel hoor er zit een tussenschot in! Mag er allebei in.

  reageer
 • Ab

   

  Mevrouw, afval mag niet in de groene container, behalve groen afval.

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Toen ik in Almere woonde waren er speciale controleurs die IEDERE week de containers controleerden.Zij keken of het vuil wel goed gescheiden was.Ze deelden zelfs rode en gele kaarten uit.Misschien kunnen deze controleurs wat verder kijken en helpt dat met illegale dumpingen.Het plan van leefbaar Almere lijkt mij niet zo slim.Of gaat de heer Huis zelf de boete's uitdelen of komen er een partij BOA'S bij?

  reageer
 • frits

   

  nou gaan ze op het stadhuis huile huile doen , ze hadden eerst na moeten denken voor ze die onder grondse containers plaatsten hier in almere , ze hebben het over zich zelf afgeroepen dat er nu vuil gedumpt wordt , voor ze er waren werdt er weinig gedumpt . maar dat mensen zooi er naast gooien hoort ook niet . maar een boete van 500.00 euro is te zot voor worden hier .

  reageer
 • esther

   

  hek er om heen en sleutel geven aan de mensen voor wie het bestemd is. nu zitten de containers vol omdat de buurman en willekeurige mensen met een aanhangwagen komen en hun vuil in de container gooien die bedoelt is voor de bewoners van de flat. Ik gooi mijn vuil toch ook niet in uw groene container !!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert