Aantal nieuwe WW-aanvragen afgenomen

FLEVOLAND
Vorig jaar zijn in Flevoland minder nieuwe WW-uitkeringen aangevraagd dan in 2013. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Vooral bouwvakkers, onderwijspersoneel en uitzendkrachten kwamen in 2014 minder vaak in de WW terecht. Bij de overheid en in de zorg raakten juist veel mensen hun baan kwijt.

Het totale aantal WW-uitkeringen ligt in Flevoland nog steeds wel iets boven het landelijk gemiddelde. Dat komt onder meer doordat hier in 2013 juist bovengemiddeld veel nieuwe WW-uitkeringen werden aangevraagd.

In vijf van de zes Flevolandse gemeenten nam het totale aantal WW-uitkeringen vorig jaar af. Op Urk was deze daling het grootst. Zeewolde is de enige gemeente waar het totale aantal WW-uitkeringen vorig jaar toenam. Afgezet tegen de totale beroepsbevolking hadden eind vorig jaar in Lelystad de meeste inwoners een WW-uitkering.reacties (3)

 • me

   

  Het gaat om nieuwe aanvragen dus niet om bestaande die eventueel overgaan naar bijstand!

  reageer
 • Tsja

   

  En hoeveel mensen zijn er van de ww naar de bijstand gegaan. Deze mensen worden niet bij de ww meegeteld. Slaap zacht.

  reageer
 • lampie

   

  Het is maar net hoe je dit nieuws brengt. Het aantal aanvragen neemt af, ja logisch als er al zoveel zijn die de aanvraag gedaan hebben. Het word dan vanzelf minder want er zijn dan minder mensen die het nog nodig hebben.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert