1,1 miljoen euro voor permanente hevels Westermeerdijk

NOORDOOSTPOLDER
Het Waterschap Zuiderzeeland wil twee permanente hevels aan de Westermeerdijk aanleggen.

Daarbij wordt zoet water uit het IJsselmeer in het Westelijk deel van de Noordoostpolder gelaten. Dat is nodig omdat het oppervlaktewater in dat gebied een te hoge zout- en ijzerconcentratie heeft. Dat is nadelig voor de bollenteelt.

Er liggen nu al tijdelijke hevels maar die functioneren niet optimaal. De kosten van de nieuwe permanente hevels bedragen 1,1 miljoen euro.

reacties (3)

 • Hans Keuper

   

  Over het 'zelf betalen van de hevels in de Westermeerdijk t.b.v. de bollenteelt'. Ik vind de vraag terecht, kan het antwoord echter niet geven. ECHTER - waarom betaalt de gemeenschap via het Waterschap Zuiderzeeland wel en in hoge mate mee aan de vele waardeloze vernattingsprojecten van Natuurmonumenten? Wie is bij dat pseudo-ecologisch gepruts gebaat? De natuur niet, de burger al helemaal niet! Natuurmonumenten wél, want de kassa's rinkelen weer en de subsidies ( ook belastinggeld ) vloeien weer rijkelijk. Misschien een vraag die kan dienen als leidraad voor de komende Waterschapsverkiezingen op 18 maart!

  reageer
 • Wetenschapper

   

  Grappig, voorgaande reactie. Verzilting heeft niets met het landgebruik te maken in de Noordoostpolder. Misschien is 'de oude' ingenieur inmiddels 'demente ingenieur'?

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Vreemd want de zoute zee is al 80 jaar geleden afgesloten. Het verzilten ligt dus aan het onjuiste landgebruik. Betalen de bollentelers de hevels wel zelf? Dat kan er makkelijk af. De gemeenschap hoeft daar niet aan bij te dragen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert