Wethouders moeten huiswerk aanjaaggelden overdoen

ALMERE • Do 22 januari 2015 | 22:59 • Donderdag 22 januari 2015 | 22:59
Een forse tegenvaller voor het Almeerse college van burgemeester en wethouders. Hun plannen voor het inzetten van 3,1 miljoen aan aanjaaggelden moeten eerst beter onderbouwd worden. Pas dan wil de gemeenteraad er verder over praten.

De raad denkt dat het bespreken van het huidige plan veel te veel vragen en onduidelijkheden zal opleveren. Het dagelijks bestuur van de gemeenteraad, het presidium, heeft daarom besloten de plannen voorlopig van de agenda te halen.

De afgelopen weken kwam er al veel kritiek op de wijze waarop het college van b en w de aanjaaggelden wil besteden. Het geld is bedoeld om nieuwe initiatieven in de stad een impuls geven. Onder andere op het gebied van onderwijs en kunst & cultuur. De kritiek kwam niet alleen van de oppositie maar juist ook van coalitiepartijen.

Wethouders Frits Huis en René Peeters gaven donderdagavond aan dat de vertraging die nu wordt opgelopen geen grote ramp is. Ze denken vrij snel met een verbeterde versie van de plannen te kunnen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel