Bestuur visserijvereniging stopt ermee

FLEVOLAND
Het bestuur en de ledenraad van vereniging PO IJsselmeer hebben hun werkzaamheden neergelegd. Een groot deel van de leden heeft het vertrouwen in hen opgezegd. Dat meldt de Nederlandse Vissersbond.

De vereniging voor beroepsvissers op het IJsselmeer is opgericht om maatregelen te nemen die de visserij ten goede komen. Maar volgens de leden gebeurde dit te weinig.

Zo moest 85 procent van de visnetten ingeleverd worden en kwam er geen ontheffing voor de wolhandkrab. Daarnaast bleef financiële steun volgens de leden uit en was er onvoldoende toekomstperspectief.

reacties (4)

 • Joost

   

  Anno 2016 is het gedaan met de vis .. kakkerlakken !

  reageer
 • Sjors

   

  Als de vis op is dan is dat bestuur ook niet nodig. Zo snel mogelijk beginnen met het inpolderen van het IJsselmeer is de beste optie. De vis komt niet meer terug.

  reageer
 • Wie rept zich over de natuur???

   

  Het is hypocriet om te geloven dat we over de natuur praten!! Een veredelde visvijver bedoelen we met dijken als keringen. Wat je kunt afvragen ??Waarom door het rijk en de PO ,Vissportvereningen en de onderzoekers een blok is gevormd om de vissersbedrijven gelijkwaardig over de gehele linie te behandelen. De grote visserijbedrijven met hun lobby mensen hebben de visserij totaal kapot gemaakt,vergeet niet de kleinere bedrijven kwamen niet aanbod!!! De kilometers aan netten zijn door de grote bedrijven met PO lobbyisten een verworgen instituut verworden. Terwijl de kleinere bedrijven gelijkwaardig met de grote bedrijven financiële afdrachten moeten doen.Zelfs de beperkingen om te vissen lopen geheel uit de pas in verhoudingen met kleinere bedrijven. Macht en vriendjes maken de dienst uit wie heeft nog belang om de kleine visserman die met tevredenheid met minder vangst mogelijkheden (inkomen) te steunen!!! Het authentieke vissen van de kleine visserman had best gestand kunnen houden als grote maar niet zo hebberig waren!!

  reageer
 • Henk

   

  Ze kunnen boos worden op het bestuur, maar het ijsselmeer leegvissen willen we gewoon niet. Kun je boos om worden maar beetje natuur behouden is wel fijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert