Gesprekken huishoudelijke hulp niet in orde

DRONTEN
Een aantal gesprekken over de herindicatie van huishoudelijke hulp in Dronten is niet op de juiste wijze gevoerd. Dat zegt wethouder Peter van Bergen.

Enkele thuishulporganisaties hebben hun cliënten al aan het begin van het gesprek aangegeven dat zij minder hulp gaan krijgen, terwijl deze conclusie pas aan het einde van de gesprekken getrokken kan worden. De gemeente heeft de organisaties erop gewezen dat er eerst een goed beeld van de situatie van de cliënten gevormd moet worden voordat bepaald wordt welke hulp ze krijgen.

De gemeenten zijn sinds 1 januari verantwoordelijk voor een aantal zorgtaken. Volgens Van Bergen is er sprake van aanloopproblemen en worden die zo snel mogelijk opgelost.

reacties (12)

 • .\/\/.

   

  De zorg is vanwege "de normen" tot in het absurde geprotocoleerd. Dat heeft echter het tegenovergestelde effect op de kwaliteit gehad, terwijl de kosten explosief zijn gestegen.

  reageer
 • henk

   

  Thuiszorg was vroeger voor huishoudelijk werk en hulp bij douchen en aankleden bij ouderen en zieken en dit is altijd gedaan door een huishoudelijke hulp . Voor de verpleging kwam de wijkverpleegkundige . Maar ik ben het wel met je eens dat die laag managers de boel duur maken .

  reageer
 • Koos W.

   

  Op zich heb je gelijk "W" alleen het probleem is dat vroeger de thuiszorg nog de wijkverpleegkundige was, een zeer zelfstandige (meestal) vrouw, die zelf heel goed kon beslissen wat en wie er in de wijk geholpen moesten worden. Helaas is de overheid zich hiermee gaan bemoeien en daardoor een logge instantie gecreeerd met allemaal managers die de thuiszorg aansturen. De huidige thuis zorgers kunnen niet meer zelfstandig beslissen wat er moet gebeuren omdat er geen overzicht is, en zo hebben de managers zichzelf onmisbaar gemaakt.

  reageer
 • Karel

   

  Helemaal mee eens.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Staar je nu eens niet blind op de salarissen van de bestuurders, die zijn zeker ongepast, maar op het totale budget van zo'n organisatie maar een heel klein deel. Nee, het echte probleem zit 'm in de overhead, de uitgebreide laag nutteloze managers die ertussenin zit. Als die parasitaire kaste ertussenuit wordt gesneden, inclusief hun leaseauto's en secundaire arbeidsvoorwaarden, dan gaat dat ècht geld schelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Deetje

   

  Het is wel eens goed om te kijken wat iemand nog zelf kan doen. Je hoeft niet in 1 keer je hele huis te stoffen kan ook in etappes. Als je de weekenden wel leuk uit kan gaan en bv dansen kan je ook je huisje schoonhouden.Dan blijft er geld over voor de mensen die het echt nodig hebben ik gun iedereen hulp maar het is jaren lang te makkelijk gegeven en daarom is het nu niet meer te betalen.

  reageer
 • jade

   

  Ik weet wel een oplossing, als de directeur van zo zorgverlener nu eens wat salaris inlevert kunnen er gelijk meer mensen aan het werk. Zorg in natura in heel erg duur. Zie maar eens het verschil van uurvergoeding. Waarom moet de directeur in een dure auto rijden op de kosten van het bedrijf? Dus als de Top nu inlevert krijgen de mensen meer hulp.

  reageer
 • Kees d.

   

  Beste Willem, Den Haag bezuinigd en zadelt de gemeentes met de kosten op. Er is geen richtlijn en iedere gemeente mag zelf invullen hoe de zorg wordt uitgevoerd. Ik vind het jammer dat deze bezuiniging wordt uitgevochten over de hoofden die hulp en zorg nodig hebben.

  reageer
 • Karel

   

  Mee eens Willem, leuk zo'n gesprek om net te doen of je langs komt om de mensen te helpen, maar er is maar een onderliggende agenda, en dat is bezuinigen. Eigenlijk wel zo eerlijk om het maar alvast vooraf te melden.

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Wat maakt het nu uit of je zoiets voor of na een gesprek zegt,immers de boodschap staat immers al vast.Hoe kan je nu enorm bezuinigen als de hulp hetzelfde blijft? Dus die wordt altijd minder.

  reageer
 • Sandra Mol

   

  Mee eens.

  reageer
 • joop

   

  per direct deze organisaties uit hun functies zetten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert