Eis: Werkstraf voor professionele wietplantage

ALMERE
Tegen een vrouw uit Almere is een werkstraf van 240 uur geëist omdat ze in 2013 een wietplantage in haar appartement had. Ook moet de vrouw een half jaar de cel in wanneer ze opnieuw de fout in gaat.

Volgens het OM was de plantage professioneel van opzet. Zo waren de voeding en de bewatering computergestuurd. De hele woning was in gebruik. Zelfs de toiletpot was verwijderd. Verder werd de stroom voor de plantage van het elektriciteitsnet gestolen. Een buurman kreeg argwaan en seinde de politie in.

De vrouw zegt erin te zijn geluisd. Ze zou het appartement voor een vriend hebben gehuurd. Hij zou ook de beschikking hebben gehad over haar bankrekening waarvan de huur werd betaald. De Almeerse wordt verder verdacht van valsheid in geschrifte. Ze zou een werkgeversverklaring vervalst hebben om de woning te krijgen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Later dit jaar wordt in een aparte zitting nog een vordering op de vrouw besproken. Het Openbaar Ministerie wil dat ze de staat 755.000 euro terugbetaalt. Dit geld zou de vrouw met de plantage hebben verdiend.

reacties (1)

  • Mars

     

    Dus nu verdient de Staat aan het professioneel kweken van wiet. En dat is helemaal niet illegaal...

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert