Openbaar vervoer ontregeld door gladheid

FLEVOLAND
Door de weersomstandigheden reden er zaterdagochtend geen treinen op de Hanzelijn en op de Flevolijn. Op de stations in Dronten en Lelystad werd omgeroepen dat er tot zaterdagmiddag geen treinen zouden rijden. Oorzaak van de uitval was een bevroren bovenleiding. Inmiddels rijden de treinen weer volgens schema.

Connexxion liet zaterdagochtend weten dat er vertragingen waren met het busvervoer vanaf de stations Almere, Dronten en Emmeloord vanwege de gladde wegen.

De politie heeft zaterdagochtend in Flevoland geen meldingen van aanrijdingen van auto's of fietsers gekregen. Rond het middaguur gleden er wel een aantal auto's van de Flevolandse wegen.

reacties (47)

 • Dick

   

  Waar baseer je dat op? Ik denk dat jij niet helemaal weet wat een kolencentrale (en die wekken in Nederland de meeste stroom op want kolen kosten geen drol) de lucht in blaast.

  reageer
 • Dick

   

  Dat maakt het ijzelprobleem alleen maar erger. En hoezo niet NS. Wie beslist om treinen uit de dienstregeling te halen? Inderdaad, NS en niet ProRail. Al heeft ProRail een even dikke laag boter op zijn hoofd.

  reageer
 • Dick

   

  Die tandradbanen liggen alleen op de hele steile stukken. Beetje domme reactie. Maar NS en ProRail moesten zich diep schamen, 3 vlokjes sneeuw en het hele systeem ligt plat. Waarom heeft Duitsland hier geen last van?

  reageer
 • Pzaal

   

  Tijd om het spoor massaal te gaan asfalteren en snel bussen erop te zetten. Wat de ns lost toch altijd alles op met bussen.

  reageer
 • We zijn trots op je

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Ja, dat was vroeger, toen NS onbekommerd uit de staatsruif kon vreten.

  reageer
 • coda

   

  ik lees vaak ns maar de hoofdvraag ligt bij prorail

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Ik denk dat we thans met een generatie te maken hebben die denken dat alles veranderd moet worden,alles steeds duurder moet en zij slechts achteroverleunend de zakken vullen zonder enige prestatie te leveren..

  reageer
 • Sjors

   

  Ik denk de oorzaak te kennen van deze problemen. Voor de privatisatie kwamen dit soort problemen alleen voor bij zeer extreem weer. Mijn oude tante is 39 als secretaresse werkzaam geweest in de Inktpot (NS Utrecht). Zij zegt dat er vroeger gewoon dag en nacht treinen reden op alle belangrijke trajecten in Nederland onder de noemer ''NS personeelstrein'' ook in de zomermaanden. Personeel kon daardoor in vier of vijf ploegen werken ook al kwamen ze uit Eindhoven. Dit verklaart veel over de blaadjes en beverorenleidingen problematiek van de afgelopen twee decennia.

  reageer
 • Hendrik..

   

  Reklame van de ns in de leader van All-you-need-is-love: "Waar ga jij naar toe vandaag?" . Nou om precies te zijn nergens, want er ligt 2 cm sneeuw!!!!!!!!

  reageer
 • almeerder

   

  dat klopt alleen zij de nieuwe dieselmotoren vele malen schoner dan die oude dieseltreinen waar jij het over hebt. dus als de dieseltreinen net zo doorontwikkeld zouden zijn als de auto's van nu dan was er geen probleem. Dit is dus een gemiste kan van de NS en waren er dan geen problemen met de ijzel en dus betrauwbaarde dan nu.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Deels waar maar ik rij al jaren geen auto meer en ik reis uitsluitend Openbaar Vervoer en het bevalt me prima en velen met mij. Van mij hoeft al dat asfalt niet want daar heb je elke dag deze vertragingsellende en in het OV slechts enkele malen per jaar.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Dat is niet helemaal waar. Met een zware dieselloc door de stad kachelen geeft toch aardig wat meer milieuschade dan een moderne poederkolencentrale.

  reageer
 • Nora

   

  Vanochtend om kwart over zeven reed er eindelijk een strooiwagen en wel op het terrein van Rijkswaterstaat gisteravond heb ik niets gezien.

  reageer
 • Laten we nou gewoon asfalt storten tussen die rails... NS en prorail passen het rijschema aan op weersomstandigheden, bevroren leidingen betekend dat er te weinig gereden wordt. stelletje zakkenvullers zijn ze bij NS en ProRail. minder treinen betekend excuus om minder treinen te laten rijden. ik kan zo 20 ideeën bedenken om treinen op tijd te laten rijden. maar dat is helemaal niet van belang, want ze ontvangen dikke subsidie van de overheid, mits ze maar voldoen aan 80% regel. extremen worden buiten de berekening gehouden, vandaar dat NS al heel snel roept dat er onvoorspelbaar weer gedrag is..

  reageer
 • almeerder

   

  hoe denk je dat die stroom op de bovenlijding komt. Geld ook voor de elektrische auto .er staat altijd ergens een centrale te draaien want de zonnepaneellen waren ook besneeuwd en de windmolens stonden ook stil omdat er geen wind was.Dus blijft centrale over om stroom te leveren. wie houdt wie nou voor de gek

  reageer
 • Swiebertje

   

  Inderdaad, beter gaan al die klagers eens nadenken in het stemhokje. Want een groot deel van deze storingen is tevens te wijten aan de domheid van de politiek de afgelopen jaren. In veel andere landen in de spoorwegbeheerder ook de exploitant en dat werkt veel beter en tevens goedkoper. Daarnaast wordt ons sppornet al jaren tot de max gebruikt en zijn de investeringen en uitbreidingen maar minimaal.

  reageer
 • Kareltje

   

  In de Alpenlanden hebben ze 3 maanden per jaar winter, in Nederland is dat hooguit 5 dagen per jaar. Dus hebben ze daar hun hele infrastructuur ingericht om die drie maanden toch te kunnen rijden. In Nederland loont dat de moeite niet. Tel daar bij op dat Nederland een van de drukst bereden spoornetten ter wereld heeft en je snapt dat het bij 'hullie' wel 'altijd' rijdt. Overigens stond er vanmorgen in het Ruhrgebied vanmorgen een kleine 1200 kilometer aan langzaam rijdend- en stilstaand verkeer. Oh, oh, oh, wat is daar alles toch beter geregeld.

  reageer
 • KC

   

  In Zwitserland rijden ze met diesel locs. Wij elektrisch. Op de bovenleiding zat ijzel, dus was rijden onmogelijk. Diesel is milieuvervuilender en duurder!

  reageer
 • Ab

   

  Stond vanochtend om 730 uur op de trein te wachten die niet bleek te komen. Ook geen vervangend vervoer met ns bussen geregeld. gelukkig reed bus 322 wel die afgeladen was met mensen zoals ik die naar het werk moesten. NS en Prorail waardeloos.

  reageer
 • maan

   

  Whaha, de hogesnelheidslijn is net als alle andere sporen en bovenleidingen niet van de NS, maar van PRORAIL!!! Mensen stop eens met steeds de NS te beschuldigen. Zij zorgen alleen voor de treinen ..

  reageer
 • CHAUFFEUR

   

  Toch wel grappig dat mijn collega's en ik "ALLEEN'' met vertraging rond rijden!!! hooguit 10 minuten! Meer bus vervoer zou je haast gaan denken!

  reageer
 • J.J.

   

  Ja,ja rustig maar, het lijk me stug dat prorail niet de juiste bovenleidingen heeft gekozen, met het gegeven dat het in Nederland wel een keer zo kunnen ijzelen. NS had ook een trein, voor die paar uurtjes in de nacht, kunnen laten rijden zodat er geen ijzelvorming zo kunnen optreden.

  reageer
 • frits

   

  Ja echt wel. Het Zwitserse spoornet is beter dan hier. Maar daar heeft de Zwitserse overheid dan ook fors in geinvesteerd. Helaas is het geld hier - mede door de lobby van de NS - gebruikt voor een onzinnige hogesnelheidsverbinding met een gekkekoeientunnel. Dat geld had in het regionale spoor gestoken moeten worden.

  reageer
 • Hans

   

  Als ProRail of NS niet kunnen rijden misschien kunnen ze dan even kijken naar de dvd's van Rail Away. Afgelopen woensdag en donderdag treinen in Zwitserland. Rijden in de sneeuw naar de Junkkfrou http://www.zwitserlandpertrein.nl/trein-naar-jungfraujoch-top-of-europe/

  reageer
 • anneke

   

  en dan straks weer klagen omdat het kaartje duurder word? ?

  reageer
 • coda

   

  idd prorail en niet ns Ik begrijp wel dat voor de meeste ns makkelijker typt dan prorail Over wie zegt dit iets ,ik weet wel over wie

  reageer
 • leo

   

  als jij prorail nu eens vraagt om dikkere bovenleidingen die Ze vroeger ook hadden...Misschien luisteren ze naar jou. Het ligt niet aan de ns... die mensen willen wel. ..

  reageer
 • leo

   

  in Zwiterseland rijden de treinen ook geen 4 x per uur....

  reageer
 • Karin

   

  ik snap het ook niet. Als je naar de omliggende landen kijkt, rijdt alles...ALTIJD....wij kijken doordeweeks vaak op NPO.2. Rail away...dan zie treinen rijden met wel meters sneeuw en die rijden altijd!!Hier stoppen ze al bij 1 cm.Het is belachelijk!

  reageer
 • Henk Postma

   

  We kunnen beter weer terug naar de stoomlocomotieven gaan met een sneeuw/koeschuiver er voor. De Nederlandse Spoorwegen kunnen tenslotte niet omgaan met de moderne technieken.

  reageer
 • ron

   

  waarom ryd duitsland oostenryk wel wat schandalig schaam je prorail

  reageer
 • Harry

   

  Ja, laten we weer met diesel loks gaan rijden en dan 2x per dag heen en weer. Dan blijven de treinen wel rijden als het sneeuwt.

  reageer
 • Michael

   

  Laten we eerlijk zijn, de NS rijd al niet meer als er een blaadje op de rails ligt, ze moeten meer gaan kijken naar onze buurlanden (england, onze noorderburen, oostenrijk en zwitserland) misschien kunnen ze er iets van leren wat hun service kan verbeteren (lazers voor bladeren, de wissels weer verwarmen etc.)

  reageer
 • MW

   

  Misschien wel beter. Zijn niet zo softie als NL. Gisteren code oranje.....wow.... een beetje ijzel en licht vriezen.... Wat heb ik dan barre tijden meegemaakt als kind. Jongens het is Winter....

  reageer
 • Frans

   

  Tja de NS, wat zullen we zeggen , maar de provincie en gemeentes moeten eens alerter reageren met sneeuw, als het een paar graden vriest zie je overal strooiwagens en nu het nodig is zie je niets!

  reageer
 • Jan Peter

   

  In Noorwegen en Zwitserland ploegen de passagiers treinen door de sneeuw. Hier in Nederland ligt 2cm sneeuw en ALLES is ontregeld, loopt vast of rijd niet meer?

  reageer
 • J.J.

   

  Het begon om 04:00 uur lichtelijk te ijzelen wat later over ging in sneeuw. En een uurtje later kan er geen trein meer rijden. Ongelooflijk.

  reageer
 • Iwan Broekhuis

   

  Toch een beetje typisch, reed met Auto vanochtend over de A6 richting Schiphol rond 06:30 veel sneeuw en prut. Rijbanen bijna helemaal wit. Géén strooier te zien. Kom je bij Amsterdam A9 Amstelveen wegen perfect en constant strooiauto's. Het sneeuwde toen nog net zo hard. Ik vind al jaren dat het strooibeleid in Flevoland niet goed wordt opgeschaald. En de treinen tja...Een heftige sneeuwbui en het zenuwcentrum van NS krijgt een wegtrekker en liggen ze aan de zenuwontspanners want we hebben een sneeuwbui. Dus stoppen de treinen. Echt niet normaal.

  reageer
 • Rob.Erto

   

  Ik snap dat bij extreme omstandigheden er treinen uitvallen. Maar dit kun je toch niet extreem noemen? Een paar graden vorst en 2-3cm sneeuw? En sinds vanochtend dooit het als een malle. Gelukkig begint het treinverkeer weer op gang te komen.

  reageer
 • me

   

  nou waarom ga je niet naar Zwitserland verhuizen dan als de treinen daar wel rijden

  reageer
 • Roel

   

  En toch zit ik nu in een trein van Zwolle naar Dronten en verder. Er rijdt dus toch wel iets.

  reageer
 • auto

   

  Het is al de hele ochtend rond 0 en er ligt een paar cm sneeuw. wat is de trein een heerlijk betrouwbaar alternatief

  reageer
 • Piet

   

  Klopt. Laten we ProRail vragen om tandradbanen aan te leggen voor dit soort barre omstandigheden. Kunnen ze gewoon doorrijden.

  reageer
 • Jay

   

  Iets uitgebreidere berichtgeving over het winterweer, de gevaren op de weg en de sneeuw die in delen van de provincie ligt vonden jullie kennelijk niet de moeite waard?

  reageer
 • Drontenees

   

  Triest NS nog nooit in landen zoals Zwitserland geweest zeker daar rijd alles door en hier een klein beetje en het rijd al niet meer !

  reageer
 • Jeroen

   

  Triest voor woorden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert