50PLUS wil 6 miljoen voor zorgfonds

FLEVOLAND
De provinciale fractie van 50PLUS maakt zich in de verkiezingscampagne hard voor een zorgfonds, waar de provincie 6 miljoen euro in moet steken.

In het programma "Over Flevoland Gesproken" zegt lijsttrekker Wout Jansen dat hij het geld wil halen uit de algemene middelen van de provincie.

Met dat zorgfonds zou de provincie ontslagen in de zorgsector moeten voorkomen, en sluiting van verpleeginrichtingen moeten tegengaan.

Bekijk hier de hele uitzending van Omroep

reacties (11)

 • frits

   

  Dat potje is vrij eenvoudig te vullen. Er staat in de provinciebegroting 2,75 mio per jaar voor nieuw beleid. Er staat daarnaast ca. 2 miljoen per jaar begroot voor zorg en sport; deze uitgaven kunnen deels herschikt worden. Er staat ook ca. 2,5 miljoen per jaar in de begroting voor kunst en cultuur die eigenlijk gewoon bij de gemeente thuis hoort (Paviljoens, bibliotheken, De Kubus, podiumkunsten e.d.). En het aantal ambtenaren bij de provincie kan ook naar beneden nu er taken naar gemeenten overgedragen zijn en allerlei Europese projecten en natuurprojecten op hun eind lopen.

  reageer
 • frits

   

  Nee hoor, het afvoerputje Lelystad wordt niet bewaarheid. Want gelukkig is niemand in het college en de gemeenteraad van plan om met lage grondprijzen en goedkope huurwoningen extra inwoners aan te trekken. Daarnaast wordt er heel terecht naar een compacter stadshart gekeken. Het oude deel van De Waag zal inderdaad afgebroken moet worden, en herontwikkeling van delen van de Neringpassage is ook logisch. Hier heeft de gemeente het rijk niet voor nodig. En je suggestie, Barbara, dat de heer Jansen dat allemaal had kunnen regelen, is natuurlijk echt onzin. Als wethouder had hij dit niet in zijn portefeuille, en als voorzitter van de ondernemers had hij echt geen toegang tot de relevante bewindslieden in Den Haag. Het is vooral interessant wat dit college van B&W gaat doen, met twee voormalige gemeentelijke projectleiders die wethouder zijn (Rentenaar en Fackeldey), en een adviesbureau (Cittanova) dat ook stevig met de gemeente vervlochten is.

  reageer
 • Dirk

   

  Wout, weinig geleerd zo blijkt. Stop met onzin en ken je dossiers! Te veel overgenomen van de gemeentelijke dwalingen en meegenomen naar de Provincie? Stop nu het nog kan.

  reageer
 • Sandra

   

  Probeer het maar te krijgen, ik heb er een hard hoofd in

  reageer
 • kiezer

   

  Dit is geen lijsttrekker van 50 Plus, maar een hulpje van de PVV gezien zijn uitlatingen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • flevolander

   

  Lijsttrekker Jansen heeft het over natuurbehoud c.q. cultuur in Schokkerhaven. Geheel onjuist. Wout leer je provincie kennen voordat je iets naar voren brengt. Schokkerhaven moet volgens mijn belevenis SCHOKLAND zijn.

  reageer
 • Barbara

   

  Kortom @frits, behalve dat je het interview met van Hulten die ik overigens uit een verleden nergens van ken, maak je de indruk dat je wat halfslachtigjes hebt geluisterd en zal volgens jou het door velen zo gevreesde afvalputje Lelystad dan toch echt nu bewaarheid worden. Dat gehop van de ene partij naar de ander kan nooit veel schade veroorzaken, want de meeste partijen beloven van alles en komen op echt visionair kritieke punten zelden terug. De meeste partijen hebben voor een ieder wel iets dat aanspreekt. Ooit zal dan, gewild of ongewild, de hele bubs naar een midden gedreven worden. Ik denk dat dat aan de gang is nu. Trouwens heb je die anderhalve oudere wel eens in een stadsbus zien zitten? Nee? Ik wel, en daarnaast reisden dan i.p.v de geplande 30 betalende passagiers, 30 lege stoelen met hen mee. Die uitgave kan de gemeente dus zeker ook de kop niet gekost hebben. Ik vind nog steeds dat van Hulten in elk geval aan mij iets van verstand laat zien. Afbreken oud deel rond Agora kost geld, dat wel, nieuwbouw plegen in stadshart hoeft niet dus wat er staat aan grootpandige winkels laten delen met andere verkopers.

  reageer
 • OPA uit Almere

   

  Hr. Jansen speelt voor sinterklaas en krijgt daarom de zwarte piet. Provincie heeft geen taken in behoud van werkgelegenheid in zorg. Dus zomaar even 6 miljoen uittrekken hiervoor is een wassen neus en duidelijk een geval van wederom kiezersbedrog van dhr. jansen... er is een altenatief voor dit gezwets van 50plus!!

  reageer
 • frits

   

  Meneer Van Hulten is een roeptoeter die minstens zo vaak van politieke partij gewisseld is als de heer Jansen. Wat Van Hulten verder beweert, klopt niet. In de jaren '80 heeft het rijk al besloten de groeikernstatus van Lelystad af te bouwen ten gunste van Almere en de compactestadontwikkeling in Amsterdam. De plannen voor uitbreiding van het Stadshart (ontwikkeling Promesse e.d.) zijn ruim daarna ontwikkeld, door de gemeente zelf. Ook is de gemeente zelf verantwoordelijk voor de komst van Batavia Stad. Daar heeft het ministerie van VROM zich lang tegen verzet. En denk ook eens aan Palazzo. Tot slot geeft het rijk al jarenlang de ICL-bijdrage aan Lelystad, zodat de gemeente de voorzieningen in de stad in evenwicht kan brengen met het inwonertal. Dat geld is in de praktijk door de gemeente gebruikt voor instandhouding van prestige, zoals te brede wegen, een overdaad aan groen, te grote parkeergarages en een schouwburg. En de heer Van Hulten is er mede oorzaak van dat er ook veel geld verkwist is aan gratis busvervoer voor ouderen. Die man roept alleen maar, maar komt niet met oplossingen. Suggereren dat het rijk met geld zou willen komen om een overschot aan winkels op te lossen, is natuurlijk echt waanzin. En goedkope grond en huurwoningen om nog meer inwoners met een laag inkomen te trekken, dat is ook echt geen oplossing vr het stadshart. Dat gaat de gemeente alleen maar meer aan bijstandsuitkeringen en zorg kosten.

  reageer
 • Fred

   

  Heerlijk de verkiezingen komen eraan! Dan gaat Jansen weer van alles roepen...

  reageer
 • Barbara

   

  Als de heer Jansen tijdig in Den Haag op zijn poot had gespeeld had hij het verloren stadshart met hulp uit datzelfde Den Haag wellicht nog kunnen redden van haar teloorgang en had hij niet met de staart tussen de benen een ander warm plekje hoeven te zoeken onder het mom niet aan belangenverstrengeling te willen doen.. Luister naar: Heer van Hulten bij "Over Flevoland gesproken". Begrijpelijke en verstandelijke taal wordt daar gesproken. Vooral voor wethouders en burgemeester leerzaam!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert