Proef met verhalen van schade succesvol

LELYSTAD
De gemeente Lelystad is tevreden over het verloop van een proef waarbij schade van vandalisme wordt verhaald op de daders.

Het afgelopen jaar zijn er twaalf schadeclaims ingediend en is er ongeveer vijftig procent van de schade teruggevorderd. De gemeente heeft bijna 34-honderd euro kunnen incasseren, sommige schadegevallen zijn nog in behandeling.

Voor de proef heeft Lelystad het bedrijf NODR ingehuurd. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het achterhalen van plegers van vandalisme. De gemeente kan op dit moment nog niet zeggen wat de totale besparing is.

reacties (6)

 • Jan

   

  Ook mee eens, elk weekend ruiten ingetrapt van onze gemeenschappelijke ingangsdeur. Het gemak waarmee zulke idioten dit soort dingen doen moet aangepakt worden. Beter op deze wijze een voorbeeld stellen, en dat dat geld kost, dat is nu eenmaal zo.

  reageer
 • Wil

   

  Mee eens, alleen Sjors snapt het nog niet

  reageer
 • frits

   

  Ik neem aan dat de gemeente de opsporingskosten ook als gevolgschade op de daders verhaald. En ik neem ook aan dat de zes speurneuzen niet alleen met Lelystad bezig geweest zijn, aangezien het om 12 gevallen gaat. Zelfs als het de gemeente uiteindelijk niets oplevert, vind ik het overigens een goed initiatief om het vandalisme hard aan te pakken.

  reageer
 • erik

   

  3400 euro... toe maar.. dat bedrijf inhuren kost, gok ik, zo'n 50x zoveel...

  reageer
 • Inwoner

   

  Besparing is ondergeschikt aan het signaal om niet ongestraft te kunnen vernielen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjors

   

  NODR heeft er een jaar lang 6 speurneuzen op los gelaten en dat heeft 3400.- opgeleverd. De gemeente zal nooit kunnen vertellen wat de totale besparing is geweest, wel wat dit extreem dure grapje heeft gekost. Zes jaar salarissen betalen en 3400.- terug krijgen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert