400 euro boete voor 39 km/u te snel

LELYSTAD
Een man uit Polen is zondag in Lelystad betrapt op te snel rijden.

Volgens de politie reed de man 119 kilometer per uur op de Houtribweg. Op het bewuste weggedeelte mag maximaal 80 gereden worden.

In overleg met de officier van justitie is aan de Poolse man direct een boete van 400 euro opgelegd.

reacties (26)

 • Rik

   

  Als we met z'n allen nu eens afstand van elkaar durven te houden in plaats van op elkaars bumper te rijden zouden er aanmerkelijk minder problemen (zogenaamde "ongelukken") ontstaan. Je bent niets later of eerder op je plaats van bestemming.

  reageer
 • Je geeft het zelf al aan, niet de flitskast veroorzaakt de onveiligheid, maar die gekken van bestuurders, die op de rem gaan staan, DIE veroorzaken de onveiligheid, door zich NIET aan de regels te houden.

  reageer
 • Dick

   

  Nee, realiteit. In andere landen worden de boetes nog steeds als meevaller genoemd, in Nederland zijn ze substantieel deel van de begroting. En wordt "vooraf" rekening gehouden met 1 miljard + aan boetegelden. Zo gauw je dit als substantieel deel in de begroting opneemt heb je maar 1 doel, "staatskas". Niets met veiligheid te maken, sterker nog door deze bermkassa's wordt er "onveiligheid" veroorzaakt. Een ieder die zo'n kast ziet gaat hoe dan ook op de rem. Ook al houdt ie zich aan de Financiële Advies Snelheid. Bij de flitspalen op de N711 bij s'bant is het hetzelfde, je mag er 80, hele volksstammen rijden er 60. Nou nou wat veilig zeg.

  reageer
 • Ach je, een paar keer geflitst zeker?

  reageer
 • frits

   

  Mee eens. Houtribweg N302 moet gewoon een autoweg 100 km/uur zijn. Provinciale verkiezingen komen er aan. Welke partij durft dit in de campagne toe te zeggen, en houdt zich er dan ook aan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Early Times

   

  Boetes zijn er al lang niet meer ter handhaving, maar om het begrotingstekort op te vullen. Wij glijden af naar een Politie-staat. Een schande.

  reageer
 • Dick

   

  Waar baseer je deze aanname op? Ik heb namelijk last van het tegendeel, boetes ontvangen voor overtredingen begaan op plaatsen waar ik niet ben geweest. Dank zij de WoB en een gang naar de kantonrechter heb ik die boetes kunnen vernietigen. Dus je aan de snelheid houden is geen garantie voor het niet ontvangen van boetes. Overigens is er ook zoiets geweest met campers en auto's met fietsendragers. Werden aangezien voor respectievelijk vrachtwagens en auto met aanhanger. Nog een bewijs dat je ook als je je wel aan de snelheid houd je toch boetes kunt ontvangen.

  reageer
 • Dick

   

  Zullen we het eens hebben over afgelegde kilometers en het aantal boetes? Dan denk ik dat ik het beter doe dan jij. En dan, je ziet mij niet een auto met 100 voor een auto die 130 rijdt frotten. Je ziet mij niet ellenlang onnodig op de linker strook hangen. Je ziet mij niet met 90 een snelweg opkomen (Tenzij er een rijtje vrachtwagens in de weg zit), je ziet mij niet als een dolle van de invoegstrook met een gangetje van 110 in ene doorsteken naar de linker rijstrook. Nee, ik ben namelijk gewend aan rijden in Duitsland waar dit soort praktijken veel hoger op de prioriteitenlijst staat. Snelheid veroorzaakt geen ongelukken! Overig hierboven beschreven gedrag wel. En even het gras voor je voeten wegmaaien, snelheid is wel van invloed op de ontstane schade.

  reageer
 • Sjoerd

   

  Slap stukje 'journalistiek'. Bij snelheidsoverschrijdingen van 30 km/u of meer is geen sprake van een 'boete' maar een 'strafbeschikking', oftewel: je krijgt een aantekening op je strafblad. Daarnaast ben ik onlangs ook met 36 km/u te hard geflitst net buiten Lelystad. Ook ik moest 400 euro aftikken. Heb ik nu te veel betaald of 3 km/u te langzaam gereden?

  reageer
 • richard

   

  die polen zijn herrieschoppers!

  reageer
 • hardrijder

   

  nou Marko volgens mij hebben maar weinig mensen gevoel voor humor :-)) ik zeg een voorwaardelijke gevangenis straf erbij en voortaan lopen van A naar B!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  2015 wordt het jaar van de ethnische framing zie ik al.

  reageer
 • Theo

   

  Degene, die het weer weer hebben over het spekken van de staatskas zijn veelal de grootste en notoire snelheids overtreders.

  reageer
 • dennis

   

  Kan het nog dommer.

  reageer
 • IK

   

  Dat er gecontroleerd wordt op snelheid is niets nieuws, om niet te hoeven betalen moet je alleen maar de democratisch gemaakte afspraken nakomen en dus een grote zelfbeheersing hebben. Gaat volgens mij om de vermelding van contant afrekenen. Voor de meelezende misdadigers, de politie heeft geregeld veel contant geld in de wagen, overvallen misschien?

  reageer
 • Dick

   

  Wat een moraalridder zeg. Jij doet zeker nooit iets fout? Als het de veiligheid zou verhogen zou ik het er mee eens zijn, echter dit hele boetebeleid dient maar 1 ding: De staatskas spekken met meer dan 1 miljard euro. De veiligheid neemt juist af door dit zieke geflits.

  reageer
 • John

   

  als het een Nederlander was geweest dan had ie mogelijk een boete gehad van ver boven de € 500,-

  reageer
 • D.Peeters

   

  eh...tja....voordeel van vrijheid van meningsuiting is, is dat u zo mag denken. laat ik het daar maar bij laten

  reageer
 • Hoop dan dat je de eerste bent die gesnapt wordt, eens kijken of je dan nog zo een grote mond durft te geven. de boetes in Nederland gaan volgens mijn elk half jaar wel om hoog hier zo.

  reageer
 • bergerac

   

  Sorry maar ik snap de nieuws waarde niet van dit artikel. Omdat het een Pool is misschien? Hoeveel Nederlanders kregen daar een boete?

  reageer
 • Marko Kraak

   

  400 maar en geen celstraf? Op deze manier kweek je verkeershufters met deze onzin boetes. Boetes moeten eens een keertje fors worden verhoogd door deze slappe linkse regering. Hardrijden meer dan 5 km moet €10.000 kosten en de auto in de shredder. Nederlanders zijn dit halfzachte beleid zat!

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Ik begrijp dit 'journalistieke hoogstandje' niet. Volgens mij krijgen wel meer mensen hoge boetes voor te snel rijden?

  reageer
 • Job

   

  Dat is op wel meer wegen in Lelystad aan de orde. Wat te denken van de Houtribdreef?! 50 km p.u. Op het stuk langs het Karveel. De Westerdreef idem.

  reageer
 • jj

   

  de verhouding tussen overtredingen en boete is helemaal verdwenen in dit land

  reageer
 • Dick

   

  Poepoe, wat errug zeg, op de Houtribweg nog wel. Deze weg is om god weet welke reden een 80km weg terwijl 100 hier een veel betere snelheid zou zijn. Moet er wel wat aan de rotondes worden gedaan want dat zijn echt gedrochten.

  reageer
 • Joost

   

  Mensen krijgen constant boetes voor te hard rijden, ga 's journalist zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert