SP Lelystad stapt uit overleggroep transitie

LELYSTAD
De SP in Lelystad doet niet langer mee aan de 'begeleidingsgroep transities sociaal domein'. De partij is van mening dat de groep niet transparant functioneert.

De begeleidingsgroep bestaat uit raadsleden en fractie-assistenten en houdt in de gaten hoe de gemeente Lelystad om gaat met nieuwe taken van het Rijk. Het gaat dan om taken op het gebied van de jeugdzorg, wet maatschappelijke ondersteuning en de participatiewet.

Volgens de SP vergadert de groep in beslotenheid over de onderwerpen en heeft zij een besluit genomen, terwijl alleen de gemeenteraad een besluit mag nemen. De SP spreekt van 'achterkamertjespolitiek' en vindt het voortbestaan van de begeleidingsgroep niet langer nodig.

Voorzitter Jack Schoone van de begeleidingsgroep ontkent dat er in beslotenheid wordt vergaderd en dat er al besluiten zijn genomen. Er is alleen een discussie geweest over het toelaten van de WMO Cliëntenraad tot de groep. Volgens Schoone blijft de groep bestaan zolang dit nodig is.

Schoone merkt op dat de SP een aantal keren verstek heeft laten gaan, omdat één van de deelnemende SP-raadsleden het overleg niet kon combineren met een vergadering van Provinciale Staten.

reacties (7)

 • Piet

   

  Ben jij niet van Leefbaar? Doen jullie het dan beter. Ik heb van jullie nooit wat gezien. Alleen maar maar bla, bla, bla.

  reageer
 • Dirk

   

  SP, blijf maar helemaal weg. Is beter voor iedereen!

  reageer
 • Barbara

   

  Ik zou zo'n clientenraad maar toelaten, verder is het een non discussie....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Mooi. Kunnen we het nu ook over de achterkamertjes van de SP hebben?

  reageer
 • Jos Erbe

   

  Met vier raadsleden kunnen ze nog hun taken niet aan en lopen weg bij overleg waarin ze gewoon deelgenoot zijn,niks achterkameroverleg maar open en transparant. Maar dat is de tactiek van de SP als ze niks hebben in te brengen om dan te gaan schoppen naar andere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Gut, het is al bijna februari en nu al een besluit! Wat een daadkracht.

  reageer
 • KC

   

  De SP heeft toch een wethouder in het college? Doe daar wat mee! Of doet hij daar ook aan mee? .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert