Wethouder Poppe onder vuur over verkeerd informeren raad

NOORDOOSTPOLDER
Wethouder Andries Poppe van de gemeente Noordoostpolder lag maandagavond flink onder vuur in de gemeenteraad. D66 en ONS Noordoostpolder vinden dat Poppe de gemeenteraad geregeld verkeerde informatie geeft. Het gaat dan om cijfers die niet kloppen of oude stukken.

De partijen vinden dat eigenlijk het hele college de raad beter op de hoogte moet houden. Wethouder Poppe erkende dat hij de raad de laatste tijd een paar keer verkeerde informatie heeft verstrekt en beloofde beterschap.

D66 en ONS Noordoostpolder dienden uiteindelijk geen motie van treurnis in, maar vinden dat de wethouder van de ChristenUnie-SGP zich geen missers meer kan permitteren.

reacties (6)

 • pieter

   

  Dit heeft weinig te maken met verkiezingslijsten, maar alles met incapabele ambtenaren, die voorzien Poppe van onjuiste documenten. Je kunt Poppe verwijten dat hij de aangeleverde documenten niet zelf goed heeft bekeken. Als verantwoordelijk wethouder dient hij deze incapabele ambtenaren aan te spreken en daar waar nodig uit hun functie te plaatsen. Met dergelijke incapabele ambtenaren zul de strijd nimmer winnen.

  reageer
 • kritiesj

   

  Het is weer zo als gewoonlijk met ons bestuur in Emmeloord. We dronken een glas, we deden een plas en alles bleef zoals het was! Wanneer neemt iemand nu eens zijn verantwoording?

  reageer
 • Inderdaad, en zolang de verkiezingslijsten geen nieuwe namen vermelden helpt een verkiezing daar niet tegen. Dit gemeentebestuur heeft lang genoeg aangemodderd en geblunderd, onder curatelestellening is de enige oplossing.

  reageer
 • simpel

   

  Zwak bestuur, zwak ambtenarenapparaat. Beiden beschermen elkaar. Als jij me niets doet, doe ik jou niets. Clientelisme?

  reageer
 • peter

   

  En weer blundert het ambtenaren apparaat. Kwaliteit is duidelijk onder de maat op het gemeentehuis. Als wethouder moet je nu wel optreden naar je apparaat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kleine Nuance ............

   

  Als bezoeker van de raadsvergadering viel mij op dat de dhr. Poppe als de kop van Jut werd gebruikt. //Terwijl de SP al in vorige vergaderingen meerdere malen bij meer belangrijkere zaken duidelijk aan de bel heeft getrokken.// Vooral de aangeleverde documenten met wisselende gegevens door het ambtenaren apparaat drijft menig meningsuiting op de spits. Het College benadeelt zich zelf door deze info op een onjuiste wijze te gebruiken en te controleren om zo de raad te informeren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert