Zeven maanden cel na dodelijk ongeluk

ALMERE
Een Almeerder is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 maanden voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval.

De man reed eind september 2013 met een passagier over de A10 bij Amsterdam Noord, toen de auto van de weg raakte. Via de vangrail kwam de auto in de berm terecht. De man raakte zelf zwaargewond bij het ongeluk en de inzittende overleed. Hij weigerde mee te werken aan een bloedonderzoek om te kijken of hij had gedronken.

Behalve de celstraf mag de man twee jaar niet autorijden en krijgt hij een boete van 800 euro. Dat komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.
reacties (2)

 • .\/\/. is niet van D66

   

  Ook al zou je misschien maar 2/3 van die 7 maanden uit moeten zitten....dan nog heb je een probleem met een eventuele werkgever, een eigen zaak of een uitkering (die stopt als je in de bak zit). Denk er niet te licht over. Of had je soms levenslang in gedachten?

  reageer
 • Karel

   

  Nou, wat een straf weer zeg... Een jaar is zó voorbij, laat staan 7 maanden. En 800 euro? Die betaalt ie ook? ja ja, nou dar leer je echt van hoor, zulke "hoge straffen"....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert