Acht jaar geëist voor ontvoering en schieten op politie

LELYSTAD
Justitie heeft acht jaar cel geëist tegen een Lelystedeling en een Amsterdammer die betrokken zouden zijn bij een ontvoering en het schieten op een achtervolgende politieauto. De ontvoering vond plaats op 8 mei vorig jaar in Hilversum.

Een man werd daar door drie personen met geweld een bestelbusje ingeduwd, die mogelijk bestuurd werd door de Lelystedeling. De inmiddels gewaarschuwde politie achtervolgde het busje over de A27 richting Lelystad. De politieauto werd meerdere keren beschoten vanuit de vluchtauto. Kort na middernacht werden de vluchtauto en het slachtoffer aangetroffen op de Archipel in Lelystad.

De Amsterdamse verdachte werd daar in de buurt aangehouden. Via hem kwam de politie op het spoor van de Lelystedeling. Twee andere verdachten zijn nu nog voortvluchtig. Over een reden voor de ontvoering is niets bekend geworden. Beide aangehouden mannen ontkennen, ondanks dat er sporen van hen in de bestelauto zijn aangetroffen en de Amsterdammer kruitsporen op zijn hand en mouw had.

De beide agenten die in de politieauto zaten vragen ieder een schadevergoeding van 1.500 euro. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert