Geen tennis op Sportpark Buitenhout

ALMERE
Er mogen geen tennisvelden worden aangelegd op het nog te ontwikkelen Sportpark Buitenhout in Almere Buiten.

De Raad van State vindt niet dat de gemeente heeft aangetoond dat er op die plek de komende tien jaar behoefte is aan nieuwe tennisvelden. Wel mogen er hockey- en voetbalvelden op Sportpark Buitenhout worden aangelegd.

Zo komt er een eind aan jarenlang protest van Stichting Groenbehoud Almere en omwonenden tegen het geplande sportpark Buitenhout. Zij vonden dat de gemeente eens moest stoppen met het toelaten van bebouwing in het groen. Ook waren ze bang voor geluidsoverlast en aantasting van het uitzicht. De Raad van State heeft die argumenten van tafel geveegd.

reacties (2)

 • Ronald de Graaf

   

  Mooi! Werd tijd voor een goed sportpark in dit deel van Almere-Buiten. Mooie plek wat mij betreft, gezien de fitness en bowling.

  reageer
 • Henk Oostrom

   

  S.v.p. uitspraak beter lezen: niet alleen de tennisbanen zijn in strijd met de Wet Ruimtelijke Ordening. Ook de andere sportbestemmingen (hockey, voetbal) zijn in strijd met de WRO door de gemeenteraad vastgesteld en zijn door de RvS vernietigd. Dus (voorlopig) helemaal geen sportpark. Of de strijd daarmee gestreden is hangt vooral van de gemeente af.

  reageer
 • Gerrit

   

  Inderdaad Henk, uitspraak beter lezen geld ook voor jou Gelet op het vorenstaande ziet de Afdeling aanleiding te bepalen dat de rechtsgevolgen van het vaststellingsbesluit, voor zover dat ziet op de vaststelling van de plandelen met de bestemming "Sport" betreffende het noordoostelijke bestemmingsvlak en het zuidwestelijke bestemmingsvlak, met uitzondering van de gronden waarop de tennisbanen zijn voorzien, in stand blijven. Hieruit volgt volgens mij toch echt dat de hockeyvelden en voetbalvelden WEL gerealiseerd mogen worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert