Miljoenen voor innovatie en duurzaamheid

FLEVOLAND
Vanaf 1 februari is er in Flevoland 25,1 miljoen euro beschikbaar voor innovatie en duurzaamheid. Het geld komt van de Europese Unie, het Rijk en de provincie.

Bedrijven en instellingen kunnen tot 2020 een subsidie-aanvraag doen voor geld uit het programma 'Kansen voor West'. De provincie ziet vooral mogelijkheden voor efficiëntere en schonere productieprocessen en duurzame energie. Niet alleen grote bedrijven kunnen een subsidie-aanvraag doen, gedeputeerde Jan-Nico Appelman nodigt vooral ook MKB-bedrijven uit na te denken over een aanvraag.

Een eerdere vergelijkbare subsidiepot van 140 miljoen euro leverde volgens een evaluatie van de provincie tussen 2007 en 2013 1.600 banen op.

reacties (1)

  • ron

     

    87.500 per baan maar hoeveel banen zijn er in totaal in die periode bijgekomen dan ? Staat me bij dat we vnl. zijn gekrompen. waar zitten die banen dan ? is dat echt wel door die subsidie ? hoeveel banen zijn er verdwenen door dezelfde innovatie ? zomaar wat kritische vragen waar ik graag een onderbouwing van had gezien. Nb voor dat bedrag wil ik ook wel een stagiair aanstellen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert